Aan alle ouders die maar online over hun kinderen posten…

Nou papa’s en mama’s die maar alles over en van hun kinderen online plaatsen (guilty!): het kan allemaal wel een héél anders gaan worden in de toekomst. Want kinderen moeten het recht hebben om alle content die ze online hebben geplaatst eenvoudig te bewerken of te verwijderen, zo pleit het Britse iRights burgerinitiatief. iRights wil dat bedrijven met de overheid gaan samenwerken voor het beter beschermen van kinderen wat betreft hun online activiteiten. Volgens het burgerintiatief hebben kinderen zowel ‘het recht om te worden vergeten’ als het recht op digitale geletterdheid. Ze moeten dan ook geïnformeerd worden over de wijze waarop hun gegevens worden gebruikt. Het initiatief wordt gesteund door de Britse minister voor internetveiligheid, Baroness Shields. Volgens haar geeft iRights een uniek inzicht in de manier waarop de overheid kan samenwerken met technologiebedrijven, burgergemeenschap en bedrijven om een betere digitale wereld te creëren voor jonge mensen.

Lees ook:Loopbaanadviezen aan zevenjarige kinderen
Lees ook:China pakt internetverslaving jongeren aan
Lees ook:Jongeren gooien te snel hele hebben en houwen op internet
Lees ook:Mobiel bellen veiliger voor kinderen
Lees ook:Ouders communiceren met kinderen via FB en telefoon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>