Trend? Jamie Oliver voert frisdrankbelasting in…

Het is een druppel op een gloeiende plaat, maar wel weer een goede stap om kinderen iets gezonder te krijgen. De Britse televisiekok Jamie Oliver gaat een ‘frisdrankbelasting’ invoeren op alle suikerhoudende dranken die hij in zijn restaurants verkoopt. Het is een protest tegen de Britse regering, die weigert een soortgelijke belasting in te voeren. Oliver’s restaurants zullen 10 pence (14 eurocent) toevoegen aan de prijs van alle drankjes die toegevoegde suikers bevatten. 

Het geld dat belasting, die hij zelf de ‘kindergezondheidsbelasting’ noemt, opbrengt gaat naar een goed doel dat kinderen meer leert over gezonde voeding. Ook Fifteen, het restaurant van de chef in Amsterdam, zal de belasting toepassen.  De bekende chef geeft aan de belasting in te voeren om de gevaren van te veel suiker aan te stippen. Daarnaast wil hij de Britse regering activeren om ook actie te ondernemen.

Lees ook:Zorg dat ieder kind in Nederland een cadeau van Sinterklaas krijgt
Lees ook:ADV: LIGA MilkBreak: 3x beter dan de gemiddelde melkbiscuit!
Lees ook:Quinny zoekt stadse ouders voor goed doel
Lees ook:iPhone-app leuke restaurants voor kinderen
Lees ook:Britse kinderen krijgen geen hamburgerreclames meer te zien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>