Dit najaar op de markt: echo apparaat om thuis naar de ongeboren baby te kijken

Dit kon natuurlijk niet uitblijven: ongeduldige ouders kunnen vanaf komend najaar een echoapparaat huren voor thuisgebruik. Het bedrijf BabyWatcher BV uit Ulestraten maakt dat bekend, weet Medisch Contact. Verloskundigenvereniging KNOV en gynaecologenvereniging NVOG waarschuwen dat de thuisscan niets zegt over de gezondheid van de baby. Ook verwachten ze onnodige onrust. Ik kan mij dat heel goed voorstellen. Er zullen wel heel wat onnodige telefoontjes worden gepleegd. Daarbij weet ik niet of ik er wel helemaal achter kan staan dat er maar te pas en te onpas wordt ingebroken bij je kleintje. Laat het lekker rustig groeien! Je hebt nog lang zat om er met je neus bovenop te zitten.‘Met Babywatcher kunnen toekomstige moeders zelf, gewoon thuis, hun ongeboren kindje(s) bekijken tijdens de zwangerschap’, aldus het bedrijf in een persbericht. De ultrasoundscanner, te huur op internet of in babyspeciaalzaken, wordt thuis afgeleverd en kan worden aangesloten op de eigen computer. Er zit een tijdslot op, zodat ouders het apparaat maximaal 3 keer 10 minuten per dag kunnen gebruiken. Dat is een goede zaak, maar ik vind het nog steeds wel heel veel!

De leverancier benadrukt verder dat de scanner is bedoeld ‘om je meer momenten te geven met je kindje’, niet ter vervanging van medische echo’s.

Volgens KNOV en NVOG staat dit in het verlengde van de ontwikkeling dat ouders een camera boven de wieg hangen of meekijken op het kinderdagverblijf. Ontraden zullen ze de thuisecho niet. ‘Het is aan ons als zorgverleners om hierop in te spelen en goede voorlichting te geven.’

Lees ook:Fikse daling keizersnedes door uitwendig draaien baby
Lees ook:Aan het bevallen? Dan sneller naar het ziekenhuis vervoerd!
Lees ook:Muggen en hun gezoem
Lees ook:Peuter overleden door lampje van Ikea
Lees ook:Beloningskaarten Gastouderland stimuleren de ontwikkeling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>