Speelnatuur Tiengemeten zoekt de grootste smeerpoets van 2015

Rennen, ravotten en lekker vies worden. Welk kind wil dat nu niet? En deze zomer kunnen ze er zelfs een prijs mee winnen: Natuurmonumenten is op zoek naar de grootste smeerpoets van Speelnatuur Tiengemeten. Wie voor 1 september de meest blubberige en vieze foto op Tiengemeten maakt, wint de titel én een gratis verjaardagsfeestje in Speelnatuur. Speelnatuur Tiengemeten bestaat uit 4,5 hectare ongerepte natuur, waar kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Op het speelterrein is geen plastic of ijzer te bekennen, enkel natuurlijke materialen om mee te spelen. Klimmen en klauteren, kikkers tellen, moddertaarten maken en pootje baden. Maar ook: hutten en vlotten bouwen, door tunnels tijgeren, dwalen in het doolhof of van een modderbaan glijden.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht: voor hen is er het speciale Ukkie-eiland. De flauwe oevers, ondiepe beekjes en zandbakken zorgen voor urenlang speelplezier. Ondertussen kunnen ouders toezicht houden vanaf de talloze zitplaatsen of het beschutte, houten paviljoen.

Eiland Tiengemeten
Speelnatuur Tiengemeten is een initiatief van Natuurmonumenten. De speelplek bevindt zich midden op het eiland Tiengemeten, in de Hoeksche Waard. Het eiland is een paradijs voor rustzoekers, natuurliefhebbers, vogelaars en wandelaars. Naast de speelplek voor kinderen zijn er twee musea, een pannenkoekenrestaurant, een haventje, herberg met camping en een bezoekerscentrum met volop informatie over de historie van het eiland en de natuur. Een bezoek aan Tiengemeten garandeert ‘natuurlijk’ plezier voor jong en oud.

De Smeerpoetsactie van Natuurmonumenten loopt nog tot 1 september 2015. Foto’s kunnen gemaild worden via [email protected] geplaatst op facebook.com/tiengemeten of twitter o.v.v. #smeerpoets2015. Kijk voor meer informatie en alle spelregels op: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten

Lees ook:Van moddertaart tot pannenkoek, Speelnatuur Tiengemeten biedt het allemaal
Lees ook:Natuurmonumenten geweldig voor kinderpartijtjes
Lees ook:Wilde Buiten Dagen: Vette Vogeldag in Haarzuilens
Lees ook:Wilde Buiten Dagen van Natuurmonumenten voor kinderen!
Lees ook:Scrabble blijft dezelfde regels houden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>