Pop met piemel shockeert Amerikaanse ouders

In de categorie ‘zucht’: Toys ‘R’ Us heeft een pop uitgebracht met een penis en dat valt bij de Amerikaanse ouders niet in goede aarde. De bewuste piemelpop maakt deel uit van de speelgoedserie ‘You & Me – Mommy Change My Diaper Doll’, die in meisjes- én jongensvariant verkrijgbaar is. De pop kan huilen en plassen, zodat het kind de baby kan ‘verschonen’. Vaak worden poppen alleen in meisjesuitvoering gebracht en hebben zij geen zichtbaar geslachtsorgaan. Toys ‘R’ Us doorbreekt deze trend met zijn pop, die overigens niet is gericht op jongens getuige het ‘Mommy’ in de serienaam.Wat een geneuzel dat daar nu zo’n drama van wordt gemaakt.
Consumenten zijn verontwaardigd over het feit dat de doos waarin de pop is verpakt noch de website van de fabrikant melding maakt van de aanwezigheid van de piemel. Ouders klagen dat het realistisch aspect van deze pop ongepast is en nutteloos voor kinderen. Anderen menen dat de doos een waarschuwingssticker moet krijgen. Ja. Misschien moeten we dat dan ook op mannen en jongetjes plakken.
De Amerikaanse opvoedkundige Monica Beyer snapt niet waarvoor de consument moet worden gewaarschuwd. ‘Kan iemand mij uitleggen wat er ongepast is aan het tonen van een blote baby aan een kind? Hoe kan iemand denken dat er kwaad of iets seksueels schuilt in de penis of de vagina van een baby?’, vraagt ze zich af. Ze vervolgt. ‘We moeten er geen doekjes om winden: mensen die stellen dat het ongepast is dat een meisje de penis van deze pop ziet, denken aan seks. De waarheid is simpel: wanneer een meisje haar ouders vragen stelt over het enige deel van de anatomie van de pop dat anders is dan haar eigen lichaam, is het de plicht van goede ouders om dat lichaamsdeel te benoemen.’

Lees ook:Zwangere Finse vrouwen krijgen allemaal complete babyuitzet
Lees ook:Moeder stopt baby in de magnetron
Lees ook:Documentaire ‘Bulgaria’s abondened children’: reality horror
Lees ook:Daphne Deckers’ boek wordt musical voor het hele gezin
Lees ook:Baby van nog geen drie ons en slechts 22 weken oud overleeft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>