Fietsen is voor kinderen de gevaarlijkste manier om naar school te gaan

Een angstig bericht uit ons buurland: In België is het onderzocht: kinderen van de basisschool die naar school fietsen lopen 63 keer meer risico op een verkeersongeval dan kinderen die worden gebracht door hun ouders met de auto. Het Belgisch instituut voor Verkeersveiligheid onderzocht de risico’s voor verschillende soorten weggebruikers en dat onderzoek, gebaseerd op verslagen van de politie en van ziekenhuizen, toont aan dat fietsende kinderen zeer grote risico’s lopen. “Het grootste gevaar is er bij kinderen die pas kunnen fietsen,” zeggen de onderzoekers tegen het Laatste Nieuws. “Ze kennen de verkeersregels te weinig en schatten de snelheid van het andere verkeer fout in.” Ohhh… Je moet er toch niet aan denken. Ik verwacht dat het er hier in Nederland niet heel veel anders voor staat. Het ontmoedigt behoorlijk om de tweewieler te pakken, moet ik zeggen. Dan toch maar met de auto? Ook bejaarden lopen een veel hoger risico op ongelukken, ongeacht het vervoermiddel waarmee ze zich verplaatsen.

Lees ook:Fietsen naar school? Daar doen we niet meer aan…
Lees ook:Nederlandse ouders geen goed verkeersvoorbeeld voor kinderen
Lees ook:Het is slecht gesteld met de fietsvaardigheid van kinderen
Lees ook:Het moderne basisschoolkind moet weer gaan fietsen!
Lees ook:Verkeersexamen: 20 april

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>