80.000 bezoekers minder voor de Efteling

Onze nationale trots, De Efteling, hoort niet langer bij de vier populairste pretparken in Europa, meldt De Telegraaf. Het Brabantse sprookjespark is ingehaald door de concurrentie, zo is gebleken uit een rapport van de Amerikaanse Themed Entertainment Association, die jaarlijks de officiële ranglijst van best bezochte attracties samenstelt. In 2013 trok de Efteling 4,15 miljoen gasten, 80.000 minder dan een jaar eerder. Wat mij tegenhoudt om er naar toe te gaan zijn de belachelijke prijzen en de files er naar toe. Ik vind gewoon niet normaal dat je voor een dagje uit met je gezin 200 euro kwijt bent! Pretpark Tivoli Gardens in Denemarken haalde de Efteling in. Afgelopen jaar kwamen daar 4,2 miljoen bezoekers over de vloer, een stijging van ruim 4 procent ten opzichte van 2012. Dankzij die groei bezetten de Denen nu de vierde plek in de lijst en schoof de Efteling op naar plek vijf. Het populairste attractiepark in Europa is met ruim 10 miljoen bezoekers per jaar nog altijd het Disneyland Park in Parijs. Maar ook Disneyland kende een daling van bijna 7 procent.

Lees ook:Dagje pretpark begint onbetaalbaar te worden
Lees ook:Doen deze zomer: naar de Efteling voor De Baron, de nieuwste achtbaan!
Lees ook:Ook een Wii? Je bent één van de 14 miljoen
Lees ook:Efteling grote winnaar favoriete pretpark
Lees ook:Rookverbod in Efteling?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>