Kinderen met een passie voor klassieke muziek gezocht!

Op zaterdag 20 september vult het Amsterdamse Amstelveld zich met klassieke muziek tijdens de tweede editie van het gratis openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld. Het festival voor en door jeugd uit heel Nederland wil iedereen in aanraking brengen met de schoonheid en verscheidenheid van klassieke muziek. Initiatiefneemster is de bevlogen pianolerares Tatiana Chevtchouk die niets liever wil dan haar passie voor klassieke muziek overdragen op de jonge generatie. Zij wil kinderen laten kennismaken met klassieke muziek en hen inspireren, zodat zij met plezier spelen en luisteren.Het ochtendprogramma bestaat uit een open podium waar kinderen van zes tot achttien jaar de kans krijgen om te spelen voor publiek en zich voor één dag een ster te voelen. Zowel beginners als gevorderden kunnen zich hiervoor opgeven. De nadruk ligt hierbij niet op talent, maar op het hebben van plezier in het maken van muziek en het optreden voor een groot publiek, waarbij kinderen elkaar inspireren. Tijdens het hoofdprogramma treden talentvolle, jeugdige solisten en ensembles op zoals Noa Wildschut en Aidan Mikdad. Zij spelen alleen of samen met topartiesten zoals het Concertgebouw Kamerorkest, Vesko Eschkenazy en Dominic Seldis. Ook de Fancy Fiddlers, het Amsterdams Opera Koor, het Kampen Boys Choir en Ramon van Engelenhoven leveren hun bijdrage door met hun optredens het publiek te inspireren. Het volledige programma is samengesteld op basis van zoveel mogelijk variëteit in instrument, leeftijd, uitvoeringsvorm en genre en heeft als doel kinderen te verrassen, inspireren, verwonderen en te laten genieten van klassieke muziek.

Kinderen met een passie voor klassieke muziek: geef je op!
Kinderen tussen 6 en 18 jaar die een instrument bespelen – ongeacht het niveau – kunnen zich aanmelden voor het open podium met een klassiek stuk van maximaal vier minuten. Het aantal muzikanten en de keuze van instrumenten staat daarbij vrij. De inschrijving sluit op 30 juli. De organisatie zal op 15 augustus bekendmaken welke kinderen geselecteerd zijn om te mogen optreden.

Klassiek op het Amstelveld
Zaterdag 20 september 2014
Open podium: vanaf 11.00 uur
Middagprogramma: vanaf 14.00 uur
Toegang: gratis & voor iedereen
http://klassiekophetamstelveld.nl
http://www.facebook.com/klassiekophetamstelveld

Lees ook:Internationale jonge musici uit negen landen spelen op zaterdag 19 september
Lees ook:Kinderen ervaren Barokmuziek in Oude Kerk in Amsterdam
Lees ook:Stijgend aantal jongeren luistert naar klassieke muziek
Lees ook:Pasgeboren baby’s worden rustig van Mozart en Vivaldi
Lees ook:Kinderen kunnen arm laten gipsen tijdens open dag ziekenhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>