Super Held kan wat leren van Nederlandse papa

Vraag aan een kind wat een Super Held is en je hoort al snel ‘iemand die supersterk is en kan vliegen!’ of ‘Spider-Man!’. ‘Papa’ hoor je minder snel. Toch scoren Nederlandse papa’s op veel fronten hogere punten bij hun kinderen dan Super Helden, zo blijkt uit kwalitatief onderzoek in een aantal basisschoolgroepen. Er zijn veel belangrijke zaken waar Nederlandse papa’s veel beter in zijn dan alle Super Helden bij elkaar. “Pannenkoeken bakken!”, “De allerbeste worstenbroodjes maken!”, “Heel goed verzinnen wat ik kan tekenen of welk spelletje ik kan spelen.” “Een vijfdubbele hut bouwen!” Kom daar maar eens om bij Captain America of Iron Man. En papa’s zijn niet alleen een held in de keuken wat pannenkoeken betreft. “Mama was een keer niet thuis en toen ging papa soep maken. Hij gooide er gewoon van alles in: knakworsten, peterselie, sambal… en het werd super heerlijk! Die soep eten we nu nog steeds elke week.”
Nederlandse vaders blijken er ook slinkse vechttechnieken op na te houden waar Super Helden misschien niet direct aan denken: gekke bekken trekken, kriebelen, kietelen of zelfs vieze winden laten… Zo doet de vader van Sophie altijd een aap na, compleet met luid gebrul en borstgetrommel, zodat ze de slappe lach krijgt en dan neemt hij haar te grazen. Bij even doorvragen blijkt dat papa’s eigenlijk ook veel beter zijn in stoeien en kussengevechten houden dan in echt vechten.
Waar echte Super Helden staan voor het goede, blijken Nederlandse papa’s vooral goeiig. Zo kun je je als kind beter bij papa melden voor chips of toestemming om TV te kijken dan bij mama. Papa’s blijken ook super handig om je voetbal steeds weer van het schuurdak te halen.

Papa’s mogen dan wel beter stoeien en pannenkoeken bakken dan Super Helden, kinderen vinden een Super Held als Spider-Man wel véél cooler, want “die klimt tegen muren en plafonds en is vreselijk sterk, snel én slim.” “Dat is nog veel leuker om mee te spelen!” Super papa’s – en mama’s, opa’s en oma’s – sparen daarom vanaf zondag 27 april vijf weken lang voor 18 verschillende Marvel Super Helden poppetjes bij PLUS. Bij elke 15 euro aan boodschappen krijgen klanten een Marvel Super Held cadeau.

Lees ook:Papa kan niet oppassen
Lees ook:Kinderen en de dood (deel 2)
Lees ook:Irene Moors oordeelt over de leukste papa van Nederland
Lees ook:Vaderdagtip: een stoer rock-shirt voor papa én kind!
Lees ook:Vaders missen kennis over opvoeden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>