Het Nederlandse kind is meer gaan sporten!

Het aantal mensen dat minstens een keer per maand sport, is vorig jaar toegenomen ten opzichte van de jaren daarvoor. Vooral kinderen en jongeren sporten meer, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerd rapport van het Mulier Instituut op basis van het continue onderzoek Ongevallen en Bewegen in Nederland (OBiN). Vorig jaar ging 68 procent van de Nederlanders minstens een keer per maand sporten, 56 procent van de mensen heeft zeker 40 keer per jaar gesport. Mannen sporten over het algemeen meer dan vrouwen. Dat staat dan weer haaks op het bericht dat zoveel kinderen in Nederland levensgevaarlijk dik worden, zou je denken! Mensen van niet-Nederlandse afkomst, met een lage opleiding of een laag inkomen, sporten volgens het Mulier Instituut minder dan gemiddeld. Zo’n drie op de tien Nederlanders is lid van een sportvereniging, dit aantal is de afgelopen jaren stabiel gebleven.

Lees ook:Meer en meer kinderen in Nederland in armoede
Lees ook:Wij beschermen onszelf en onze kinderen niet voldoende tegen de zon!
Lees ook:Gym? Nee, daar hebben wij op deze school geen ruimte voor…
Lees ook:Arme kinderen nemen minder vaak deel aan verenigingsactiviteiten
Lees ook:Bevallen doen we meer en meer in ziekenhuizen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>