Je baby huilt omdat hij wil voorkomen dat ie een broertje of zusje krijgt!

O jee, hoe herkenbaar met een nu bijna drie maanden oude baby nog steeds op de kamer! Het schijnt dat ze dat doet omdat ze wil voorkomen dat wij seks hebben. Wetenschappers hebben namelijk de biologische reden voor baby’s nachtlawaai ontdekt: baby’s willen ouders te moe voor seks maken om zo te voorkomen dat ze snel een broertje of zusje krijgen. Ik weet het niet hoor. Als ik zo naar ons kleine meisje kijk, denk ik niet dat dat haar beweegreden is.

Professor David Haig aan de Amerikaanse universiteit van Harvard heeft ontdekt dat baby’s biologisch geprogrammeerd zijn om de aandacht van hun moeder op te eisen. Nachtelijke sessies met borstvoeding maken ook dat de moeder langer onvruchtbaar blijft na de geboorte. Haig verklaart: “We ontdekten dat baby’s vaker ‘s nachts wakker worden na hun zesde levensmaand, ook komt dit vaker voor bij baby’s die de borst krijgen. Deze resultaten suggereren dat deze nachtelijke voedingen een manier zijn van de baby om hun moeder langer na de bevalling ‘onvruchtbaar’ te maken. Zo stellen ze de geboorte van een jonger broertje of zusje uit en vergroten ze hun overlevingskans.”  De evolutionaire bioloog voegde eraan toe: “Natuurlijke selectie heeft ervoor gezorgd dat het gedrag van baby’s dat de functie van eierstokken onderdrukt in stand wordt gehouden. Dit komt doordat de kinderen voordeel halen uit het uitstellen van een volgende zwangerschap bij hun moeder. Een vermoeide mama kan gezien worden als een strategie van de baby om langer zonder broertje of zusje te blijven. Kinderen die snel na elkaar geboren worden, lopen meer risico om vroegtijdig te sterven. Vaker en intensiever borstvoeding geven, vooral ‘s nachts, wordt met een langere periode van onvruchtbaarheid in verband gebracht.”

Een Japanse studie had onlangs nog aangetoond dat baby’s een huilbui kunnen faken om de aandacht van hun moeder te trekken.

Lees ook:Pasgeboren baby’s worden rustig van Mozart en Vivaldi
Lees ook:Jongste baby ooit uit ziekenhuis ontslagen
Lees ook:Kleine Tré zit niet op broertje of zusje te wachten! (filmpje!)
Lees ook:Zwanger? Geef je andere (kind)eren deze aftelkalender cadeau!
Lees ook:Dikkere baby’s beter op school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>