Finalisten liedjeswedstrijd Kinderen voor Kinderen bekend!

De drie finalisten van de de grote liedjeswedstrijd van Kinderen voor Kinderen zijn bekend. Veerle uit Nuth (Limburg), Isabelle uit Eindhoven (Noord-Brabant) en Quinty, Malini, Danique, Britt en Paola uit Zoetermeer (Zuid-Holland), kregen voor hun eigen geschreven songtekst op muziek van Tjeerd P. Oosterhuis, de meeste stemmen van het publiek en de jury. Op 1 april krijgen de drie finalisten een exclusieve workshop van de jury bestaande uit Tjeerd Oosterhuis, Roeland Fernhout, Maaike Ouboter en Mylène & Rosanne. Na de workshop bekijkt de jury welke van de drie jonge songwriter(s) de winnaar is. Het winnende lied krijgt een belangrijke plek in de Kinderen voor Kinderen familiemusical ‘Waanzinnig Gedroomd’ én komt op de 35e CD ‘Feest’ van het beroemde kinderkoor. Honderden jonge schrijftalenten hebben in de afgelopen maanden meegedaan met de liedjeswedstrijd en een eigen songtekst ingestuurd. De muziek van het liedje is geschreven door Tjeerd P. Oosterhuis, de tekst mocht door de kinderen zelf geschreven worden. Alle basisscholen van Nederland ontvingen in januari een lespakket met speelse lessen over liedjes schrijven, zodat de kinderen zelf aan de slag konden.

Uit alle inzendingen werden twaalf liedjes gekozen die door gingen naar de halve finale. Het publiek kon op www.waanzinniggedroomd.nl stemmen op hun favoriet.

Het bekendste kinderkoor van Nederland ‘Kinderen voor Kinderen’ bestaat 35 jaar en dat wordt dit jaar uitgebreid gevierd. Niet alleen verschijnt Kinderen voor Kinderen 35 met de titel ‘Feest’ en is er een speciaal jubileumconcert in Theater Carré op 12 oktober, ook komt er een speciale jubileum-CD met de grootste hits uit de afgelopen 35 jaar. Als klap op de vuurpijl komt er voor het eerst in de geschiedenis een ‘Kinderen voor Kinderen familiemusical’ met de naam: ‘Waanzinnig Gedroomd’. Een vrolijke theaterproductie voor jong en oud, vol liedjes uit het 35 jarige bestaan van Kinderen voor Kinderen. De première vindt plaats op zondag 19 oktober in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waarna de voorstelling ruim 130 keer te zien is door heel Nederland.

Lees ook:Twaalf liedjes gekozen uit inzendingen liedjeswedstrijd Kinderen voor Kinderen
Lees ook:Isabelle wint liedjeswedstrijd Kinderen voor Kinderen
Lees ook:Kinderen voor Kinderen wordt familiemusical
Lees ook:Mel Wallis de Vries schrijft beste jeugdboek van Nederland
Lees ook:Kijk alvast naar de clip van de nieuwste Kinderen voor Kinderen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>