130 miljoen kinderen die wel naar school gaan, lezen slecht

Wat een schrikbarend getal: Zeker 250 miljoen kinderen in de leeftijd van de lagere school kunnen niet lezen, schrijven of eenvoudig rekenen, zo meldt een rapport van de Verenigde Naties. Wereldwijd zijn er 650 miljoen kinderen die de leeftijd hebben om basisonderwijs te volgen. En opvallend is dat van de 250 miljoen ongeletterde kinderen volgens het VN-rapport ruim de helft (130 miljoen) wel op school zit. Ze leren daar echter onvoldoende basisvaardigheden aan. De overige 120 miljoen gaat zelden of nooit naar school. Afschuwelijk. Ieder kind zou goed onderwijs moeten krijgen! De crisis in het onderwijs is volgens de onderzoekers vooral te wijten aan het gebrek aan goed opgeleide docenten. Er gaan wereldwijd weliswaar meer kinderen naar school, maar die kwantiteit gaat vaak ten koste van de kwaliteit, zo zegt een van de onderzoekers.

Lees ook:Geen geld meer voor scholen voor autistische kinderen
Lees ook:Wilt u kinderpostzegels kopen?
Lees ook:Onmiddellijke stopzetting kinderbijslag naar buitenland
Lees ook:Duizenden kinderen door crisis niet naar school
Lees ook:Niet wij, maar reclame een leeftijdsgenootjes beinvloeden kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>