Jonge moeders missen spontaniteit en stappen

Uit onderzoek blijkt dat nieuwe moeders ongeveer 10 weken nodig hebben om volledig in de rol van moeder te kruipen. Tweederde van hen geeft ook aan dat ze van tevoren niet voorbereid waren op de hoeveelheid stress dat het met zich meebrengt en 41 procent omschrijft de eerste zes weken na de bevalling als een wervelwind. Klopt: je weet ook niet wat je overkomt als het je gebeurt. Maar ik was wel vanaf de eerste dag helemaal moeder hoor! Door de komst van een baby en de veranderingen die het met zich meebrengt ga je vaker aan de dingen denken die je mist. De meeste vrouwen missen de mogelijkheid om naar bed te gaan als ze moe zijn. Door gebroken nachten verlangen veel vrouwen ook terug naar een nacht lekker doorslapen. Bijna de helft van de nieuwe moeders zegt ‘heel gelukkig, maar volkomen uitgeput’ te zijn met de komst van de baby. Spontaan dingen doen wordt ook moeilijker. Nieuwe moeders geven aan dat ze het missen om op het laatste moment de plannen te wijzigen of lekker spontaan uit eten te gaan met een vriendin.  En er waren natuurlijk de romantische avondjes met je partner of een avond uitgaan met vriendinnen. En wat dacht je van shoppen of naar de bioscoop? Ook deze dingen missen nieuwe moeders. Vooral in de eerste weken staat de wereld van een nieuwe moeder op zijn kop. Een kwart van de vrouwen zegt dat ze het enorm fijn vinden als vrienden of familie aanbieden om op te passen. De nieuwe moeder kan dan even genieten van tijd voor zichzelf en weer een beetje tot rust komen. Ook het maken van eten of doen van huishoudelijke taken door anderen wordt erg gewaardeerd.

Lees ook:Kinderen? Die zijn echt niet altijd even leuk hoor!
Lees ook:Kinderen bezorgen moeders…nieuwe vriendinnen!
Lees ook:Grotere kans op vroeggeboorte als moeder zelf ook vroeg geboren is
Lees ook:Allochtone vrouwen gaan steeds meer op autochtone vrouwen lijken
Lees ook:Dit doet de geur van je baby met jou, mama!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>