Verbod op deelname kinderen aan aan talentenshows

Er vloeien te veel kindertranen tijdens talentenjachten, aldus Sir Bruce Forsyth, een Britse tv-presentator. Ik verbaas me daar ook iedere keer over. De enorme teleurstellingen, het gigantische verdriet als ze het na een week bootcamp of live-shows toch niet zijn geworden: ik vind het nogal wat voor een kind! Je moet het maar aankunnen. De presentator vindt dan ook dat kinderen onder de zestien niet mee zouden mogen doen aan Britain’s Got Talent. Ik vind dat dan weer lastig in te schatten. Ik zou wel van de ouders willen weten hoe lang het nog impact op hun kind heeft gehad. Als dat na een dag huilen weer voorbij is, maakt het ze denk ik niet slechter. Maar als ze er weken door van slag zijn… In de laatste uitzendingen huilden jonge deelnemers nog voordat ze het juryoordeel kregen. ‘Ongepast’, vindt Forsyth. Ook de Britse schrijfster Sue Palmer maakt zich er druk om. In de Britse Daily Mail schrijft ze dat kinderen niet in staat zijn om een beslissing te nemen omdat hun hersenen niet volgroeidzijn. Ouders zouden ze niet mee moeten laten doen. ‘Dieren en gehandicapten worden beschermd voor uitbuiting op tv, waarom kinderen dan niet?’ Tja, er valt wat voor te zeggen…

Lees ook:Onderwijzers moeten kinderen insmeren op zonnige dagen
Lees ook:Loopbaanadviezen aan zevenjarige kinderen
Lees ook:Wij moeders…kunnen wat onze kids betreft best koningin worden!
Lees ook:Borstvoeding in het openbaar geeft schaamte
Lees ook:Pop met piemel shockeert Amerikaanse ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>