Frankrijk rust baby’s uit met enkelbandjes

Een opvallend bericht in het AD:  Een ziekenhuis in Marseille rust alle baby’s die er worden geboren uit met elektronische enkelbandjes. Zo moet worden voorkomen dat de kleintjes worden ontvoerd. Een veilige gedachte, maar hoe vaak worden er nou daadwerkelijk baby’s uit een ziekenhuis ontvoerd? Hoe dan ook: het kan natuurlijk geen enkele kwaad…De enkelband zendt een radiosignaal uit. Personeel en computers kunnen daarmee precies volgen waar de ‘e-baby’ zich bevindt. Als het kindje de verloskundeafdeling verlaat, zet de computer automatisch een alarm in werking.  ‘Het is standaardprocedure bij alle baby’s. Als ouders er bezwaar tegen hebben, moeten ze een vrijwaring ondertekenen,’ meldt een woordvoerder van het ziekenhuis. Aanleiding voor de maatregel is een ontvoering vorig jaar augustus.

Lees ook:Chip je baby om verwisseling te voorkomen
Lees ook:Je kind in het ziekenhuis aangeven: dat kan!
Lees ook:Weeg je baby tijdens het badderen
Lees ook:Armband met GPS vindt ieder kind terug
Lees ook:Ouders communiceren met kinderen via FB en telefoon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>