Rauw etende Tom wel naar school, niet uit huis

Het zal je gebeuren dat heel Nederland over je praat en je moeder affikt omdat ze je alleen maar rauw eten geeft. Het lijkt me bijzonder pijnlijk, hoewel ze doen alsof ze er boven staan. Dat hij uit huis moet worden geplaatst vind ik ver gaan. Volgens mij is ze namelijk echt wel lief voor hem. Maar dat er iets moest gebeuren was wel duidelijk! Een kind moet wel naar school en hoort wel voldoende voedingsstoffen te krijgen natuurlijk! Tom wordt niet uit huis geplaatst, aldusKinderombudsman Marc Dullaert.Bureau Jeugdzorg wilde de 15 jaar oude Tom Watkins uit huis laten plaatsen. De aanleiding daarvoor was dat hij niet naar school gaat. Na bemiddeling door de Kinderombudsman is nu afgesproken dat Tom thuis blijft wonen en vanaf 7 januari onderwijs volgt bij De Wereldschool en op het Geert Groote College in Amsterdam. Onderwijs via de Wereldschool maakt het voor Tom mogelijk om ook tijd bij zijn vader en broer in Groot-BrittanniĆ« door te brengen. Volgens de Kinderombudsman is iedereen tevreden met deze oplossing. Met deze aanpak is er ‘een oplossing gekomen die aansluit bij de wensen en behoeften van Tom’, aldus Dullaert.
Tom en zijn moeder eten alleen rauwe groenten, fruit, zaden en noten. De jongen zou op school gepest worden vanwege deze eetgewoonten. Daarom haalde zijn moeder hem van school en gaf hem thuis zelf les.

Lees ook:Duizenden kinderen door crisis niet naar school
Lees ook:500 kinderen schrijven ombudsman over hun armoede
Lees ook:Nederland heeft een kinderombudsman!
Lees ook:Pesten moet nu echt eens aangepakt worden!
Lees ook:Hoe gezond is de school van jouw kind?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Rauw etende Tom wel naar school, niet uit huis

 1. joor

  waarom wordt er zo de nadruk op gelegd dat dit kind rauw voedsel eet? we zeueren er toch niet over dat nederland junkfood vab mac donalald`s naar binnen propt

    /   Reply  / 
  1. mir

   Ja precies, kun je heel veel kids die de hele week van alles en nog wat te eten krijgen ook wel bij de ouders weghalen. En als iemand dan geen vlees eet, dat mag dan ook niet? Ik gebruik geen melkproducten….tja ik vind dit echt belachelijk. Laat deze mensen lekker eten wat ze willen eten!

     /   Reply  / 
 2. Wies

  Helemaal met je eens Joor. Goed gezegd vind ik!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>