Praat met je kinderen over pesten

O, wat zijn we allemaal weer geschrokken van het bericht over het 15-jarige meisje Fleur, dat voor de ogen van haar klasgenootjes voor de trein sprong, omdat ze zo gepest werd. Ik heb de berichtgeving er net over langs zien komen op tv en bleef vooral hangen bij de woorden van een ex-gepest meisje: ‘Blijf met je kinderen praten en neem geen genoegen met ‘het gaat goed’.’ Laten we nou inderdaad eens de tijd nemen om echt te kijken hoe het met onze kinderen gaat. Worden ze gepest? Pesten ze misschien zelf? We hebben nu weer een (afschuwelijke) aanleiding om het onderwerp op tafel te gooien. Doe dat vooral ook. Want het gebeurt nu daar, maar het kan net zo goed ook op de school van jouw kinderen gebeuren!

Lees ook:Tips om pesten te stoppen op kidstegengeweld.nl
Lees ook:Pesten geeft grote kans op depressie en angstsstoornis
Lees ook:Gepestte kinderen vaker depressief op latere leeftijd
Lees ook:Pesten verhoogt kans op psychose bij kinderen
Lees ook:Kind gepest? Doe eens wat aan de kleding, misschien helpt het!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>