Studio 100 steekt Maya de Bij in een nieuw jasje!

Eindelijk is het dan zover: de populairste bij ter wereld komt de Nederlandse huiskamers weer binnenvliegen met gloednieuwe avonturen. Vele generaties groeiden op met de sympathieke bij en nu heeft de animatieserie een complete makeover ondergaan en zien Maya, Willy en Flip er mooier uit dan ooit tevoren! De opgefriste Maya reeks is aangepast aan de hedendaagse technieken maar blijft herkenbaar en behoudt zeker haar nostalgische charme! Maya de Bij is vanaf 13 november 2012 elke dag te zien op Zappelin (Ned 3).Maya de Bij is vanaf 13 november 2012 te zien op televisie en geschikt voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar. De serie zal 7 dagen per week te zien zijn op Zappelin (Ned 3) om 06.30 uur, met een herhaling om 12.30 uur. Op Nederland 1 wordt Maya van maandag tot en met vrijdag uitgezonden om 17.30 uur. De nieuwe afleveringen duren 13 minuten, wat een dynamischer ritme aan de serie geeft. Daarnaast worden er nieuwe ‘kind’-figuren geïntroduceerd, want de 2D-serie had enkel Maya en Willy als jonge personages. Deze jonge personages zorgen ervoor dat kinderen zich beter kunnen identificeren met de vrolijke karakters. Zo heb je o.a. het superslimme vliegje Barry, de schattige mestkever Ben en het mooie lieveheersbeestje Lara.

De stemmen van de serie zijn o.a. ingesproken door Vayèn van den Bosch (Maya), Sami Kappé (Willy), Huub Dikstaal (Flip), Hilde de Mildt (Juf Cassandra), Maria Lindes (De Koningin) en Simon Zwiers (Rechter Bijenwas).

Maya de Bij is internationaal ook al zeer succesvol: al zo’n 120 landen hebben Maya de Bij gekocht! In september zijn Frankrijk en België met de eerste afleveringen gestart. Naast dit succes werden ook al meer dan 200 licenties afgesloten voor afgeleide producten van Maya. Naast deze licenties zal Studio 100 zelf ook tal van eigen producten op de markt brengen.

In 2008 nam Studio 100 het Duitse mediabedrijf EM.Entertainment over en werd het bedrijf door deze transactie eigenaar van o.a. Maya de Bij, Nils Holgersson, Heidi, Wickie de Vicking, Pippi Langhous, Lassie en Black Beauty. Al snel werd besloten nieuwe afleveringen te maken van een aantal klassiekers, met de allernieuwste technologieën in een gloednieuwe animatiestudio in Parijs, Studio 100 Animation. In deze studio wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de afleveringen van Maya de Bij. Deze afleveringen worden gemaakt in CGI (Computer Generated Images), een techniek die in Europa vaak wel 3D genoemd wordt, hoewel dit niet helemaal correct is. Voor de nieuwe serie van Maya heb je namelijk wél het diepte-effect, maar heb je géén brilletje nodig! Naast Maya de Bij is men ook al volop in de weer met de creatie van nieuwe afleveringen van o.a. Wickie de Vicking en Heidi.

Lees ook:Nieuwe avonturen van Maya de Bij!
Lees ook:Bzzzz…. Nieuwe avonturen van Maya in boekvorm en op DVD!
Lees ook:Maya de Bij 3D aan 100 landen verkocht!
Lees ook:Bzzzzz, spelen maar… met Maya’s eerste Nintendo DS game!
Lees ook:Maya de Bij uitgeroepen tot figuur van het jaar in Duitsland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>