Nederlands kinderdagverblijf bindt kinderen vast

WAT? Is dit Nederland? Ik schrik me dood van het bericht dat ik zojuist op nu.nl lees: De gemeente Renkum heeft met onmiddellijke ingang peuterspeelzaal Dol-fijn in Oosterbeek laten sluiten. En niet zomaar, dit is gebeurd nadat inspecteurs van de GGD de directrice van de speelzaal betrapten toen zij een kind had vastgebonden op een stoeltje, omdat het kind onrustig was. Waar gaat dit over? Sluiten en nooit meer opendoen die tent! De Burgemeester van Renkum heeft dit vrijdag tijdens een bijeenkomst aan ouders van kinderen van de peuterspeelzaal laten weten. De buitenschoolse opvang van Dol-fijn blijft volgens de gemeente wel gewoon open.

Lees ook:Is dit een leuke speeltent of wat?
Lees ook:Jongeren boot Gay Pride lijkt niet door te gaan
Lees ook:Kind stout? Ouders uit huis gezet!
Lees ook:Basisschool gesloten wegens gevaar gezondheid kinderen
Lees ook:Te dik kind wordt mogelijk onder dwang uit huis geplaatst

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Nederlands kinderdagverblijf bindt kinderen vast

 1. Sonja

  En hoe verontwaardigd ben jij wanneer het Westen, dus met onze instemming, kinderen in verre landen aan flarden schiet?

    /   Reply  / 
 2. tukkefrtrots

  Sonja hoe zal jij het vinden als jou kind vastgebonden wordt op een verblijf waar jij grof voor moet betalen. En dat er anders kinderen sneuvelen is zeer ook te triest voor woorden maar je geen appels met peren gaan vergelijken.

    /   Reply  / 
 3. Koen

  Het valt me wel steeds vaker op dat er geen enkele aandacht is voor de menselijke factor. “Kind vastbinden… wat een monster!” Ik kan me niet voorstellen dat zo’n kinderjuf in alle rust besluit om een kind vast te binden omdat ze dan net even wat meer tijd heeft om haar romannetje uit te lezen. Ik kan me zo voorstellen dat ze een beetje gek geworden is van alle drukte en toen deze, toegegeven, niet al te handige actie heeft uitgevoerd.

    /   Reply  / 
 4. Sonja

  Je illustreert precies wat ik bedoel tukkefrtrots.

    /   Reply  / 
 5. Udo Kòllges

  Kinderen moeten kinderen blijven, het zijn kleine mensen!!!

  De methodiek komt eerst op de tweede plaats, omdat ik vind dat je geen mensen mag breken.

  Kinderen sturen of gewoon laten leven is een vraag, maar het allerbelangrijkste is het kind zelf.

    /   Reply  / 
 6. Sonja

  tukkefrtrots, voor het bombarderen van kinderen in verre landen betalen we ook grof.

    /   Reply  / 
 7. Udo Kòllges

  Kinderen zijn mensen, maar ook volwassenen zijn mensen, Ik ben tegen raciale discriminatie, maar wanneer de verre landen lees, heerst dit nog steeds onder de bevolking!

    /   Reply  / 
 8. Joop Kersten

  Ach….wát een bombarie om niks! Ik zat vroeger óók vastgebonden in de kinderstoel om te voorkomen dat ik eruit zou kunnen vallen….Ik heb er niets onder geleden hoor! Dus als een onrustig kind wordt vastgezet krijgen ze echt geen geestelijk en/of lichamelijke klachten. Maar de moderne ouder(s) weten niet op te voeden….Ze kennen geen NEE=nee en JA=ja waardoor het dreiners en opstandelingen worden. Maar ZELF opvoeden is er niet bij! Dat laten ze liever aan opa en oma of kinderdagverblijf over.

    /   Reply  / 
 9. Udo Kòllges

  @Joop Kersten

  U vindt iets, maar de WET spreekt hier duidelijke taal over. Ik blijf wetsgetrouw. De mens moet namelijk beschermt worden tegen het menselijk egotisme en niet andersom.

    /   Reply  / 
 10. Joop Kersten

  Wij hebben onze kinderen ZELF opgevoed. Moeder was altijd thuis, had alle aandacht én controle. Tegenwoordig lijken alle kinderen wel ADHD te hebben….Hoe zou dát toch komen?! In ieder geval niet dat er regelmaat in de opvoeding is. Ze worden van links naar rechts geslingerd. Dan weer bij gescheiden moeder met nieuwe vriend en dan weer bij pa met….Harmonische gezinnen zijn er maar weinig…véél te!

    /   Reply  / 
 11. Udo Kòllges

  @Joop Kersten

  ik geef u gelijk dat de samenleving in de jaren is veranderd, maar ik blijf mij steeds als individu inzetten, om elke verandering als uitdaging te zien.

  Als kind was ik ook een revolutionair, alleen weet ik nu, dat het niet om mij gaat, maar dat wij collectief een gezamenlijke mening moeten hebben om een samenleving te kunnen vormen en dat is weer democratie, we moeten compromissen blijven sluiten om Nederland leefbaar te kunnen houden voor iedereen die hierin Nederland leeft.

    /   Reply  / 
 12. Joop Kersten

  @ Udo Kòllges

  Over menselijk egoïsme gesproken…… kinderen door een ander laten opvoeden inplaats van zelf, om zelf allerlei vaak onzinnige luxe en vacanties te kunnen beleven,is dát dan geen egoïsme? En dan klagen als er zo’n akkefietje voorkomt………WET? Wie niet hóren wil moet…

    /   Reply  / 
 13. Udo Kòllges

  @Joop Kersten

  Het dreigen met geweld naar een kind toe schiet bij mij in het verkeerde keelgat.

  Ik vul het niet aan, maar ik weet wel wat u hier mee bedoeld.

  ” Wie niet hóren wil moet…”

    /   Reply  / 
 14. Joop Kersten

  Sorry. Ik zal wel niet meer van deze tijd zijn, wel weet ik dat mijn kinderen wisten dat NEE NEE was en JA JA! Ze hebben nooit gezeurd en dergelijke want dat hielp niet. Pa en Ma op dezelfde lijn!Ik hoor zo vaak: “als je het nog één keer doet dan….” en dat dan 10x achter elkaar en nog niet luisteren en geen sanctie, nou dáár word ik kriegel van……

    /   Reply  / 
 15. Udo Kòllges

  @Joop Kersten

  Discipline daar is niks mis mee, wel met het dreigen van een pak slaag. Dit is met der tijden veranderd en mijn billetjes hebben ook wel is gegloeid, maar dit is niet meer van deze dag, omdat de samenleving het anders wil.

    /   Reply  / 
 16. Joop Kersten

  Beste Udo, ik heb helemaal niet gezegd/bedoeld een pak slaag hoor…wie niet horen wil moet maar voelen kan ook gewoon zijn (afhankelijk van leeftijd) vroeg naar bed, kamer opruimen fiets poetsen, geen TV of zoiets….dat is toch óók “voelen”…maar idd dicipline en daar plukken ze heden ten dage nog de vruchten van en daar zijn we trots op! Een betere moeder hebben ze zich niet kunnen wensen….ze is en was er!

  En zelf kan ik me dreunen van mijn vader ook nog wel herinneren en ik kan zeggen: was verdiend! Ik kon soms het bloed onder de nagels vandaan halen. Neem hem niets kwalijk, integendeel.

    /   Reply  / 
 17. Udo Kòllges

  @Joop Kersten

  Aan een strakke gedisciplineerde volksmoraal, hebben wij nu onze vrijheid te danken. Vrijheid is niet alleen blijheid, maar ook een bewustwording en ik hoop nog lang in vrijheid en gelijkwaardigheid verder te mogen.

  Kinderen, volwassenen en senioren zijn mensen, waar ik ten alle tijden respect voor heb, ook al komen zij niet uit Nederland, ik zal de mens in hun zijn blijven zien. Het papiertje komt dan helaas op de tweede plaats.

    /   Reply  / 
 18. Joop Kersten

  Beste Udo….we (ook ik) dwalen nu teveel af van het onderwerp en wens u een heel fijn weekend!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>