Kind heeft bij oudere moeder een betere start

Kinderen die geboren worden als de moeder ouder is, maken een betere start in het leven, zo blijkt uit een Engels onderzoek. En zo weet je dus helemaal niet meer wat je moet doen. Want enerzijds is het goed om jong kinderen te krijgen, maar dit bericht zet je juist weer op een ander been. Ik zou zeggen: begin er aan wanneer het jou het beste gevoel geeft. Kinderen met een oudere moeder hebben minder ongelukken en belanden minder vaak in het ziekenhuis, zo blijkt uit een onderzoek dat onderzoekers van het University College in Londen hielden onder 78.000 kinderen die in Engeland werden geboren tussen 2000 en 2002.
De moeders waren tussen de 13 en 57 jaar oud. In het onderzoek werd rekening gehouden met factoren als de leeftijd van de vader, het geboortegewicht, het opleidingsniveau van de ouders en het gezinsinkomen.
Een kind van negen maanden oud met een moeder van twintig heeft 9,5 procent kans op een ongeluk. Als de moeder veertig is, is dit 6,1 procent. De kans dat een kind van negen maanden in het ziekenhuis belandt is 16 procent als de moeder twintig jaar is. Als de moeder veertig is, is dit 10,7 procent.
Uit het onderzoek blijkt ook dat kinderen met een oudere moeder sneller leren praten en zich emotioneel en sociaal sneller en beter ontwikkelen, zo meldt de Daily Mail. Volgens de onderzoekers komt dit vooral omdat oudere moeders beter opgeleid zijn, een hoger inkomen hebben en vaker een stabiele relatie hebben. In Engeland en Wales is het aantal vrouwen dat na hun veertigste moeder wordt verdriedubbeld tussen 1989 en 2009, tot ongeveer 27.000.

Lees ook:Kinderen op latere leeftijd krijgen niet alleen maar negatief
Lees ook:Daarom stoppen moeders vroegtijdig met borstvoeding
Lees ook:Hoe jonger de vader, hoe groter de kans op problemen
Lees ook:Hoe ouder de mama, hoe dikker de baby bij geboorte
Lees ook:Ziekenhuisbevallingen vergroten risico op astma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>