Gastouders moeten gemeenten onnodig veel geld betalen

Een aantal gemeenten vraagt onnodig veel geld aan mensen die zich willen inschrijven als gastouder, zo meldt Sp!ts. Woudenberg en Leusden het hoogste inschrijfgeld, respectievelijk 960 en 1006 euro, blijkt uit gegevens van het ministerie van Sociale Zaken. Belachelijk! Het maakt blijkbaar echt niet meer uit hoe ze aan geld komen, als ze al aan geld komen. En zo wordt het weer een beetje moeilijker gemaakt een goede vorm van kinderopvang te regelen…De Tweede Kamer vroeg minister Henk Kamp (Sociale Zaken) naar aanleiding van een eerdere steekproef van RTL Nieuws te onderzoeken of de hoge leges invloed hebben op het aanbod van gastouders. Die zouden immers kunnen worden afgeschrikt door de hoge bedragen die sommige gemeenten vragen.

Lees ook:Aantal gastouders gehalveerd: 40.000 gezinnen zoeken andere oplossing
Lees ook:1-3% koopkrachtverlies door duurdere kinderopvang
Lees ook:250 euro per maand voor alleenstaande ouders studerende kids
Lees ook:75 euro meer kindgebondenbudget voor tweede kind
Lees ook:Meevaller van honderden miljoenen euro’s in kinderopvang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>