Amerikaans tienerblad stop definitief met fotoshoppen

Het Amerikaanse tienermagazine Seventeen heeft beloofd nooit nog het figuur of het gelaat van modellen te veranderen of te bewerken. Dit gebeurde nadat een 14-jarig tienermeisje met een petitie 84.000 handtekeningen verzamelde tegen het digitaal bewerken van foto’s. Wat een waanzinnige stap in de goede richting zeg! Dat vele bladen mogen volgen. Momenteel loopt er nog een petitie tegen het gelijkaardige tienerblad Teen Vogue om het voorbeeld van Seventeen te volgen. De 14-jarige initiatiefneemster van de petitie Julia Bluhm argumenteert dat pubers vooral geaccepteerd, geapprecieerd en leuk gevonden willen worden. Wanneer ze niet aan de criteria voldoen die deze magazines voorop stellen, proberen ze zichzelf te veranderen. Wat kan leiden tot eetstoornissen, diĆ«ten, depressies en een laag zelfbeeld.

Lees ook:Oma baart kind voor haar dochter…
Lees ook:Boos-puber-hormoon door wetenschappers ontdekt
Lees ook:Gaatjes in oren van kleine kinderen schieten mishandeling
Lees ook:Challenge Day verplicht op alle middelbare scholen!
Lees ook:Moeder start petitie voor haarloze barbie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>