Frisdrank verkleint de kans op een zwangerschap

Elke dag twee kopjes thee drinken, kan de kans op een zwangerschap vergroten, lees ik op nu.nl. En frisdrank heeft juist een averechts effect, zo blijkt uit onderzoek van Boston University. De onderzoekers keken een jaar lang naar 3600 vrouwen van gemiddeld 28 jaar die probeerden zwanger te raken. Theeliefhebbers bleken een 27 procent grotere kans te hebben op een zwangerschap dan vrouwen die geen thee dronken. Daar kun je je voordeel me doen als je een kindje wilt! Vrouwen die dagelijks twee glazen frisdrank dronken, zoals cola met of zonder suiker, verkleinden daarmee hun kans op een zwangerschap met 20 procent. Koffie bleek geen effect te hebben. De auteur van deze studie, Elizabeth Hatch van Boston University, wilde erachter komen of cafeïne invloed heeft op de kans op een zwangerschap. “Het kan aan de cafeïne liggen, maar ook aan andere factoren, zoals de leefstijl van de vrouwen of heilzame eigenschappen van de thee zelf. Ik zou graag willen zeggen dat thee een wondermiddel is om zwanger te worden, maar dat is niet realistisch”, aldus Hatch.  Volgens Maha Ragunath van het Care Fertility Centre in Nottingham bevat thee speciale eigenschappen die de vruchtbaarheid bevorderen.

Lees ook:Koffie tijdens zwangerschap verhoogt kans op leukemie bij kinderen
Lees ook:Soa’s vergroten risico op vroeggeboorte
Lees ook:Slaap als je zwanger bent op je linkerzijde!
Lees ook:Sporten tijdens de zwangerschap? Dat durven veel vrouwen niet!
Lees ook:Zorg dat je geen koorts of griep krijgt als je zwanger bent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>