De slechtste en de beste scholen van Nederland op een rijtje

De beste vmbo-school van Nederland staat in Made en het Dongemond College scoort het hoogst met alle vmbo-afdelingen, meldt RTL nieuws. Voor een vwo- of havo-opleiding kun je het best naar De Lage Waard in Papendrechtm zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van weekblad Elsevier. Wat een feest als je daar nu in de buurt woont en er dus ook makkelijk naartoe kunt! Een goede school heeft volgens het onderzoek van Elsevier weinig zittenblijvers en leerlingen halen er hoge eindexamencijfers. De Lage Waard scoort daarin al voor het vierde jaar op rij het best.  Opmerkelijke nieuwkomer onder de winnaars is het vwo van de Islamitische Scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam. Enkele jaren geleden behaalde die school nog zeer slechte resultaten en was er sprake van wanbestuur. De drie vmbo-afdelingen van Ibn Ghaldoun krijgen van Elsevier overigens nog altijd een onvoldoende. Er zijn ook negatieve uitschieters  Er zijn uiteraard ook scholen met de meeste zittenblijvers en slechtste examenresultaten. Daar zitten opvallend veel scholen uit Amsterdam en Rotterdam bij. Negatieve uitschieter wat dat betreft is het Islamitisch College in Amsterdam dat afgelopen jaar zelfs de deuren moest sluiten omdat minister Bijsterveld de geldkraan dichtdraaide. De school had te weinig leerlingen en presteerde onder de maat.

Wil je een overzicht van de beste en de slechtst scholen van Nederland, klik dan hier.

Lees ook:Veel Nederlandse kinderen blijven zitten door slecht onderwijs
Lees ook:Prestaties op vrije scholen lager – het is er wel leuker
Lees ook:Etnisch gemengde scholen presteren slechter
Lees ook:Elf procent kinderen gaat met tegenzin naar school
Lees ook:Fietsexamen op scholen steeds minder populair

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>