Vraag om kale Barbie voor kleine kankerpatientjes

Een grote groep Facebookgebruikers heeft Mattel gevraagd om een kale Barbie te produceren, die jonge meisjes kan steunen in hun strijd tegen kanker. ‘Beautiful and Bald Barbie: Let’s see if we can get it made’ telt ondertussen al meer dan 34.000 leden en blijft maar groeien. Oprichters Jane Bingham en Beckie Sypin hopen dat het zo verder gaat, zodat ze een duidelijk signaal aan Mattel kunnen geven. Ik weet niet zo goed wat ik daar van moet denken. Ik begrijp het idee erachter echt wel, maar het mooiste van een Barbie is toch het kammen van haar haar? Zou een meisje met kanker dat niet meer willen omdat ze zelf geen haar heeft?De twee vriendinnen haalden hun inspiratie bij de Barbie-producent zelf. Vorig jaar maakte Mattel namelijk een unieke kale pop voor Genesis, een 4-jarig Amerikaans kankerpatiëntje. Zij klaagde tegen haar ouders dat ze zich niet meer als een prinses voelde zonder haar lange lokken, die ze door de chemokuur verloor. Mattel besloot daarom om speciaal voor het meisje ‘Princesse Genesis’ te maken, een kale Barbie met een roze prinsessendiadeem. “Toen ik dat las, bedacht ik hoe geweldig die kale Barbie zou kunnen zijn voor álle kinderen die zelf hun haar verloren door een bestraling of het bij hun mama zagen gebeuren”, vertelt Jane Bingham. Zij verloor ook zelf haar blonde lokken door een chemokuur en zag hoe moeilijk haar dochter het daarmee had. Met de Facebook-pagina vragen de vrouwen aandacht voor het haarverlies, maar ze hopen ook dat het Mattel effectief zal aanzetten om een kale Barbie op de markt te brengen.
Voorlopig heeft Mattel nog niet officieel gereageerd in de pers, maar de oprichters kregen wel reactie. “Mattel stuurde ons een standaardbrief, waarin te lezen stond dat ze geen ideeën van buitenstaanders aanvaarden.” Hm…da’s geen beste zet.

Lees ook:Moeder pleit voor donkere Barbie-pop!
Lees ook:Barbie krijgt op haar vijftigste een make-over
Lees ook:Bijna net zo hot als Barbie: Monster High-poppen
Lees ook:Mattel introduceert atletische en Hollandse Barbie’s
Lees ook:Laat jij je kind met deze ordinaire barbie spelen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>