Kinderen treden vaak in voetsporen ouders

Een op de drie kinderen volgt een opleiding waarvan het niveau gelijk is aan die van hun ouders. Jongens treden qua richting vooral in het spoor van hun vader bij de landbouwgerichte en technische opleidingen. Meisjes doen vaak een vergelijkbare economische of juridische opleiding als hun moeder.  Ik weet niet wat die van mijn allemaal van plan zijn. Mijn dochter wisselt met de dag (laatste bericht: jurylid bij een Idols-achtig programma), maar mijn zoon neigt ergens wel naar de journalistiek. Ik zou het wel leuk vinden! Maar Windesheim moeten we met de berichten van vandaag dan maar even niet doen denk ik…Kinderen lijken op hun ouders wanneer het gaat om het niveau en de richting van de opleiding die ze hebben gevolgd. Zo hebben hoogopgeleide kinderen relatief vaak hoogopgeleide ouders, terwijl laagopgeleide kinderen juist relatief vaak laagopgeleide ouders hebben. Vooral het onderwijs dat de vader heeft gevolgd, speelt traditioneel een rol. Nu de moeders een inhaalslag qua opleiding hebben gemaakt, spelen zij ook een rol in de keuze van de onderwijsrichting van hun kinderen.

Wil je meer weten over dit onderwerp, surf dan naar Beurs.nl

Lees ook:Als het om opleiding gaat, valt de appel niet ver van de boom
Lees ook:Kinderen later net zo arm/rijk als ouders
Lees ook:Ouders schaam jullie: één op zeven kinderen te dik!
Lees ook:Eerder vruchtbaarheidsproblemen bij lager opgeleiden
Lees ook:Getrouwde moeders meer bij kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>