Hoe gratis ook: kinderen en musea lijken slechte match

Helaas, helaas: gratis toegang en vervoer leiden niet tot meer museumbezoek onder kinderen. Kinderen lijken gewoon echt niet zo van musea te houden! Die van mij sluiten zich daar ook echt bij aan. De interesses liggen gewoon op ander gebied. Om meer kinderen te trekken, moeten musea aantrekkelijk zijn voor een jong publiek.  En ook het museumbezoek onder schoolklassen moet omhoog, vindt de museumvereniging die er onderzoek naar deed. Ik denk dan: laat het toch. Als ze volwassen zijn, komen ze vanzelf musea binnen. Steek je geld liever in andere zaken! Laat ze lekker buitenspelen. Het onderzoek is gedaan op verzoek van toenmalig minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA).  De Tweede Kamer pleitte er in 2009 voor de toegang tot musea voor kinderen tot en met twaalf jaar gratis te maken. Dit zou jaarlijks zo’n 9 miljoen euro kosten. Plasterk wilde weten of dit wel echt leidt tot meer museumbezoek van kinderen.  Verschuiving Voor individuele musea kan gratis entree of vervoer positief uitpakken, zegt Bert Boer van de museumvereniging. ‘Maar op nationaal niveau heeft het weinig effect.’ Lees hier het gehele artikel. Gaan jullie vaak met de kids naar een museum?

Lees ook:Hoe krijg je kinderen tot twaalf jaar nou het museum in?
Lees ook:Jongeren wel naar musea als het gratis is? Denk het niet!
Lees ook:Kinderen tot 12 jaar gratis naar musea
Lees ook:Laat je kind een museum ‘inspecteren’
Lees ook:En het leukste kindermuseum staat in…Kerkrade!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>