Nieuwe regels omkleden ouders en kinderen zwembad

Zwembad De Kwakel in de Utrechtse wijk Overvecht heeft sinds kort gescheiden kleedkamers voor mannen met dochters, mannen met zonen, vrouwen met dochters en vrouwen met zonen. Wat een onzin… Het zwembad zou deze scheiding op sekse van de ouders hebben doorgevoerd omdat met name oudere kinderen zich ongemakkelijk zouden voelen als ze zich in het bijzijn van onbekende mannen of vrouwen moeten omkleden. Tja, daar kan ik me iets bij voorstellen. Maar zorg dan gewoon voor voldoende hokjes zodat de ouders zich individueel met het kind kunnen omkleden. Volgens de VVD in Utrecht is er sprake van segregatie wegens religie. De fractie heeft maandag in een brief aan het college om opheldering gevraagd. Wat is jullie mening in deze?

Lees ook:Dochter van zoon favoriete kleinkind van oma
Lees ook:Moeders dubbel zo kritisch over dochters dan over zonen
Lees ook:Heeft je man een broer? Grotere kans op een zoon!
Lees ook:Tour de France
Lees ook:Als moeder werken, zullen dochters dat ook doen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe regels omkleden ouders en kinderen zwembad

 1. Renata

  indien het idd als gevolg van segregatie zo geregeld is zoals VVD beweert, dan ben ik fel tegen. Iedereen is gelijk ongeacht religie, afkomst, cultuur, etc. Dat is Nederland! En daar zal iedereen zich aan moeten aanpassen, ook ongeacht afkomst, religie etc.

    /   Reply  / 
 2. pupp

  ik vindt het inderdaad grote onzin. ik heb zelf drie dochters en als er genoeg hokjes zijn dan is er niks aan de hand. De grotere kleedkamers is op zich geen probleem als je het eest even overlegt met je kinderen .Wij hebben altijd gebruik gemaakt van de kleine hokjes ( die zouden best een klein beetje groter mogen zijn zodat je er met minimaal 2 pers in kan ) en eigenlijk nooit geen problemen ondervonden ( en wij waren dan met minimaal 4 pers . )we gebruikten dan gewoon 2 kleine hokjes naast elkaar .

    /   Reply  / 
 3. Toontje

  Ongelooflijk, hoe “oud” zijn deze “oudere kinderen” die zich dan ongemakkelijk zouden voelen?
  Onee, het zijn de ouders daarvan die eisen met wie ze samen kleedkamers willen clamen. Lang leve de muliculty samenleving! Opzouten die hap !!!!!

    /   Reply  / 
 4. A L

  Wij hebben bij mijn zwemvereniging deze indeling al jaren. Dit omdat een aantal ouders zowel mannen als vrouwen hun ogen niet van andere kinderen en instructeurs af kunnen houden. Hierdoor voelen deze mensen zich ongemakkelijk. Waar ik best in kan komen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>