Autochtone Nederlanders houden kids liever weg bij ‘multiculti’

Autochtone Nederlanders vinden al dat multiculturele gedoe allemaal wel prima, zolang het maar niet te dichtbij komt. Hun kinderen mogen dus best in een multiculturele maatschappij opgroeien, maar dan wel in een witte buurt en op een witte school. Tja… Kijk dat heeft in mijn ogen helemaal niets met racisme te maken. Cijfers wijzen echter gewoon uit dat deze groep kinderen toch een achterstand heeft met leren, waar ik dan weer niet van zou willen dat mijn kind daar de dupe van wordt. Als deze groep kinderen perfect meekomt, maakt het mij niets uit! (Oei, formuleer ik het zo voorzichtig genoeg? Vast niet!)Dat wij multiculti liever op afstand houden blijkt uit een onderzoek onder 588 ouders dat het maandblad J/M voor Ouders heeft gepubliceerd. Van de ouders vindt 55 procent van de ouders een juf met een hoofddoek geen probleem, maar de andere 45 procent accepteert dat niet. Daarnaast zegt 57 procent het geen probleem te vinden als hun kind een allochtoon vriendje heeft, maar een allochtoon vriendinnetje is beter, want dat vindt 62 procent niet erg. De ouders zien de voordelen van opgroeien in een maatschappij met verschillende culturen wel in, maar aan de andere kant ziet 80 procent van de ondervraagden hun kind toch het liefst opgroeien in een (overwegend) witte buurt, en 76 procent prefereert een witte school voor hun kroost.

Lees ook:Kinderen buiten laten spelen is een lastige opgave
Lees ook:Zit er een snackbar in de buurt van de school van je kind?
Lees ook:Ouders vinden mobiele telefoons maar niets voor kinderen
Lees ook:Ouderavonden op school moeten verplicht worden
Lees ook:Jonge moeders hebben grote angst voor allergie├źn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>