Jongens hebben een slechte invloed op meisjes…

Trekt je dochter veel op met jongens? Nou, dan mag je wel ingrijpen. Want meisjes die als prille pubers veel optrekken met jongens, ontwikkelen later meer verslavingsgerelateerde problemen. Pas als ze op latere leeftijd vriendschappen met jongens uitbouwen, verdwijnt dat risico. Zo had je er zeker nog niet bij stilgestaan he? Nou, ik zou me er ook zeker niet al te druk over maken. Als jij je opvoeding maar goed uitvoert, dan is er niet zo heel erg veel aan de hand denk ik. De studie, uitgevoerd aan de universiteit van Montreal, analyseerde het gedrag van vierhonderd 12- tot 18-jarigen. Zowel  naar hun vriendschappen als  naar hun gebruik van alcohol en drugs werd gekeken. Anders dan bij de meisjes, schenen jongens die al op jonge leeftijd met meisjes optrokken, niet meer problemen te ontwikkelen op latere leeftijd.  Volgens de onderzoekers ligt de reden in de emotionele ondersteuning die meisjes bieden. “Jongens ontvangen vooral emotionele ondersteuning van het andere geslacht, zelden van andere jongens. Meisjes krijgen die steun wel van hun eigen seksegenoten. Best mogelijk dat jongens baat hebben bij vriendschappen van het andere geslacht. Door de emotionele steun vertonen ze minder snel probleemgedrag”. Bij meisjes linken de vorsers antisociaal gedrag en vroege puberteit wel aan de hoeveelheid jongensvrienden. Meisjes neigen ook sneller vriendschappen te ontwikkelen met oudere jongens, wat de kans op alcohol- of ander misbruik vergroot.
Voor je alle jongensvriendschappen uit je dochters’ leven bant: de onderzoekers wensen nog meer onderzoek over de context van deze vriendschappen, de omstandigheden,  het ganse netwerk van de meisjes en jawel, de rol van de ouderlijke supervisie op deze prille vriendschappen.

Lees ook:Meisjes sneller volwassen dan jongens
Lees ook:Zo belangrijk is een goede vriend voor een tiener…
Lees ook:Extravert en impulsief kind? Grotere kans op crimineel gedrag…
Lees ook:Pesten hoeft voor een kind niet negatief te zijn
Lees ook:Autistische meisjes anders dan autistische jongetjes

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongens hebben een slechte invloed op meisjes…

  1. Hella

    Meisjes kunnen ook behoorlijk het jongenshoofdje op hol jagen.
    In dit filmpje is de 5 maanden oude Kevin geobserdeerd door een zingend meisje op de tv. En dan komt zijn moeder hem storen met een video-camera.
    http://www.youtube.com/watch?v=tuIv-j_M9Yc

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>