Kinderstoel bootst voor moeilijke slapers autorit na

Op HLN kom ik zojuist iets tegen waar veel ouders wel oren naar zullen hebben. De stoel Cruisin’ Motion Soother van speelgoedmerk Fisher-Price bootst de bewegingen en geluiden van een autoreis na. En hoeveel baby’s willen er niet ALLEEN maar slapen als ze in de auto zitten? De stoel ‘gaat’ ook over bulten, neemt bochten en bootst zelfs het effect van schakelen na. De stoel werd ontwikkeld nadat een Amerikaans onderzoek onthulde dat ouders wanhopig op zoek zijn naar een manier om hun kinderen in slaap te krijgen zonder dat ze de auto moeten nemen en riskeren dat ze weer wakker worden bij het thuiskomen. Hoewel de bewegingen subtiel zijn, zeggen ze dat de bewegingen die gecreëerd worden door de stoel bijna identiek zijn aan wat baby’s in de auto ervaren. Sarah Allen van Fisher-Price: “Veel ouders zijn op zoek naar iets dat een gelijkaardig effect heeft als een auto. De stoel heeft een motor in de basis en wanneer je deze aanzet beweegt de stoel lichtjes. Dit varieert zodat het lijkt alsof je in de auto zit. Het geluid dat met de bewegingen samengaat, maakt de ervaring compleet.” De stoel komt in juli op de markt en zal ongeveer 77 euro kosten. Ik ben een beetje sceptisch. Een kindje hoort, als je het mij vraagt, namelijk gewoon in het bedje te slapen – dan leert het dat maar!!!

Lees ook:Na iPhone® en iPod® nu ook iPad® kids proof
Lees ook:Fischer Price gaat samenwerking met Shakira aan
Lees ook:Daar zijn ze weer; de klassiekers van Fisher Price!
Lees ook:Slecht gesteld met kwaliteit van speelgoed
Lees ook:Dream station laat iedere baby perfect slapen!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderstoel bootst voor moeilijke slapers autorit na

 1. Heidy

  Ik vind dat je een goed en duidelijk stuk schrijft, alleen de laatste zin, met de 3 uitroeptekens vind ik eigenlijk niet nodig.

  Ouders zouden inderdaad vanaf het begin het kindje altijd bij moe zijn in bedje moeten leggen en niet heel veel onderweg gaan met het kindje rondom slaap tijden (dan werk je bovenstaand probleem een beetje in de hand) is het niet anders dat ouders rondom slaap tijden veel op weg moeten, kan ik me voorstellen dat bovenstaand probleem ontstaat.

  Ik vind de stoel niet nodig en inderdaad kinderen horen (te leren, uit gewoonte, door routine, doordat het gewoon vanaf het begin normaal is… in bed te slapen)

  Maar ik kan me ook voorstellen dat “desperate ouders” dit wel degelijk kopen, met alle respect!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>