Jonge kinderen vinden dunne mensen mooier

Kleuters vinden dunne mensen mooier. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat kinderen van amper vier jaar al in de gaten hebben dat dunnere mensen als mooier worden gezien. Hoe bizar is dat! Maar ik herken het van hier thuis wel. Ook mijn beide kinderen wisten al heel vroeg te melden dat dik niet mooi is. Australische wetenschappers vroegen 160 kinderen en jonge volwassenen om de aantrekkelijkheid van vrouwen te bepalen. De kinderen kregen zes foto’s te zien van dezelfde zwartgeklede vrouw. Alleen op sommige foto’s was de vrouw dunner of dikker gemaakt. Haar gezicht was op de foto’s uitgewist. De jongste deelnemers (4 jaar oud) gaven aan de dunne vrouw het mooist te vinden.Volgens de wetenschappers is dit zeer opvallend. Men zou verwachten dat kinderen geleidelijk een dunner lichaam mooier gaan vinden als ze opgroeien en meer televisie/reclames, films en tijdschriften zien. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de media invloed heeft op ons ideaalbeeld. Felicity Brown van de Universiteit van Queensland zegt: ‘Blijkbaar hebben kinderen al voordat ze naar school gaan in de gaten dat dunnere mensen als mooier worden gezien.’ De bevindingen geven aanleiding tot zorg, laten de onderzoekers weten.’Als kinderen al zo jong bezig zijn met dunne mensen is het goed mogelijk dat ze later zelf vatbaarder zijn voor eetstoornissen’, aldus één van de onderzoekers.

Lees ook:Slanke vriendjes goed voor lijn kind
Lees ook:Beugelbekkies later niet automatisch gelukkiger
Lees ook:Kinderen online behoorlijk door ouders in de gaten gehouden
Lees ook:Waarom moeten kinderen altijd maar buiten spelen?
Lees ook:Beschadig je longen niet (maar wel tere kinderzieltjes met gruwelfoto’s)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>