Extreem veel meer geld kwijt aan kinderopvang

Steeds meer ouders hebben moeite de kosten van de kinderopvang te betalen. Zij zijn daaraan dit jaar 1200 tot 1500 euro meer kwijt, zei voorzitter Gjalt Jellesma van Boink vrijdag. Boink is de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang en peuterspeelzalen. 1200 tot 1500 euro! Wat een geld zeg! En de problemen worden alleen maar groter, omdat het kabinet de komende drie jaar blijft bezuinigen op de bijdrage aan de kinderopvang. Het is ‘buitenproportioneel’ dat ouders over drie jaar 4800 tot 6000 euro meer moeten betalen, aldus Jellesma. Tja, dan houdt het denk ik voor heel veel ouders echt op!De verhoging kan wel worden teruggedraaid, maar met veel schade. Afgelopen jaar was er al veel uitval onder mensen met lage inkomens, omdat die de kosten niet langer konden opbrengen doordat de eigen bijdrage verdubbelde of verdrievoudigde.

Lees ook:Klagende ouders: kinderopvang is alweer duurder geworden!
Lees ook:Kinderopvang vanaf 2011 niet te betalen
Lees ook:Aantal kinderen bij gastouders verdubbeld
Lees ook:Ongevaccineerde kinderen weigeren op kinderdagverblijven!
Lees ook:Kosten kinderopvang stijgen, ouders gaan niet minder werken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>