Peuters en kleuters massaal met computer, laptop of iPad bezig

Van de peuters en kleuters in Nederland is 78 procent al online. Ze brengen gemiddeld 22 minuten per dag door op computer, laptop of iPad. Hoe hip is dat? Dat konden we ons toch een jaar of tien absoluut nog niet voorstellen? Ik blijf het verbazingwekkend vinden hoe snel die kleintjes er mee overweg kunnen. Onze overstap van gewone PC naar Apple hadden ze eerder door dan wij!  Dat onze kids online zo actief bleek uit een onderzoek van de Stichting Mijn Kind Online (expertisecentrum voor jeugd en media) in samenwerking met [email protected] en NTR Jeugd. Uit het onderzoekt blijkt dat kinderen tussen 3 en 6 jaar oud steeds vaker in aanraking komen met computers, laptops, smartphones en tablets. Ouders blijken daar geen moeite mee te hebben. 90 procent van de onderzochte ouders liet de kinderen met deze media spelen.  Gemiddeld is een kind 3,9 jaar oud, als hij of zij voor het eerst online gaat. Vooral kinderen van hoogopgeleide ouders blijken al vroeg gebruik te maken van digitale media. Het gebruik van touchscreens is een voordeel voor jonge kinderen, die bijvoorbeeld met een muis de hulp van ouders vaak moeten inroepen.
Volgens de Stichting Mijn Kind Online hoeven ouders niet bang te zijn dat kleine kinderen zich op de digitale mediamarkt begeven. ”Kinderen moeten op een speelse en creatieve manier met computers en online media leren omgaan, de huidige touchscreenrevolutie kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.”

Lees ook:Kind herkent emoties minder goed door smartphone en computer
Lees ook:Internet staat vol misleidende reclames voor kinderen
Lees ook:Kinderen moeten beter beschermd worden tegen reclames
Lees ook:Worden televisiekijkende kinderen zeldzaam?
Lees ook:Steeds meer baby’s te vinden op Facebook

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>