Wederom rel om voorgevormde beha’s voor kleine meisjes

De Britse winkelketen Matalan ligt onder vuur nadat vandaag bekend raakte dat er gevulde beha’s te koop zijn voor kinderen vanaf acht jaar. De voorgevormde beha is verkrijgbaar vanaf de maat 75AA. Ditwordt verkocht in de sectie meisjeskleding van 3 tot 13 jaar. Het is inderdaad van de zotten… De beha zou volgens critici ontwikkeld zijn om meisjes die nog geen borstontwikkeling hebben toch de indruk van een boezem te geven. Meisjes van acht een boezem geven… Kom op zeg! Geef ze een barbiepop! Of een springtouw! De beha’s zouden gevuld zijn om meer steun te geven, aldus de website. Dit kledingstuk doet opnieuw het debat rond de seksualisering van jonge kinderen oplaaien. Drie Britse modeketens haalden om die reden vorig jaar al gelijkaardige producten uit de handel. Heel wat mensen blijken toch interesse voor het product te hebben, verschillende maten zijn al uitverkocht.
Deze producten zijn momenteel te koop op de website van de keten, ondanks een ‘schandaal’ vorig jaar rond de marketing van ‘seksueel’ getinte kledij voor jongeren. De Britse premier David Cameron noemde toen een lijn voorgevormde bikini’s voor kinderen van zeven en acht jaar een schande, waarop de schuldige winkelketen Primark dit kledingstuk uit rekken haalde. De keten Tesco kreeg kritiek voor het verkopen van hoge hakken bestemd voor meisjes van drie jaar en ouder.
Uit een recente enquête blijkt dat meer dan een op de drie volwassenen vindt dat de kleding in winkelketens te volwassen zijn, het jaar daarvoor was dit nog slechts een kwart. Experts waarschuwen dat verkopers zich richten op beïnvloedbare meisjes door uitdagende outfits te verkopen die gedragen worden door hun favoriete sterren als de 18-jarige Amerikaanse Miley Cyrus. Matalan zegt dat ze de kwestie eens zullen bekijken.

Bron: HLN

Lees ook:Kindershirt uit de handel vanwege beledigende tekst
Lees ook:Bah! De jeugd van tegenwoordig is vies!
Lees ook:Digitaal pesten onder kinderen vier keer erger geworden
Lees ook:Slimme babykleding geeft temperatuur kind aan
Lees ook:Achtling van Octomama kijken op SBS6

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wederom rel om voorgevormde beha’s voor kleine meisjes

  1. Corset-lover

    Belachelijk om 3 jarige jonge kinderen, kleuters ‘n bh te laten dragen, 5-8 jarige meisjes zijn er ook nog veel te jong voor. Voor meiden van pak ‘m beet 12-13 jaar is het natuurlijk anders als hun borstgroei al tot ontwikkeling is gekomen en ‘n bh gaan dragen. Tis enkel maar toe te juichen dat deze meiden voorgevormde bh’s (al dan niet met vulling) gaan dragen, voorgevormde cup-bh’s geven borsten simpelweg de beste ondersteuning.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>