Speeltuinen in Nederland moeten minder saai!

Een opmerkelijke uitkomst van een onderzoek van TNS Nipo onder 616 kinderen, zeker wanneer jet het naast je eigen bevindingen legt denk ik zo:  Wanneer speeltuinen en andere speelplekken worden opgekalefaterd, willen zij heus buitenspelen in plaats van hun dagen te slijten achter computer of televisie. En wij maar denken dat onze kinderen zich opperbest vermaken binnen! Wat let ons: aanpakken die speeltuinen!Uit het onderzoek in opdracht van Jantje Beton blijkt dat 60 procent de pc of tv laat staan wanneer speelplekken minder saai zouden zijn. Driekwart van de kids vindt de speelplaatsen met standaardspeeltoestellen te saai. De ondervraagden spelen het liefst op het schoolplein, een grasveld of in de natuur.

Lees ook:Schoolpleinen saai! (Steun Jantje Beton!)
Lees ook:Twee op vijf kinderen vindt speelomgeving te saai
Lees ook:Nederlandse kinderen hebben veel te weinig speelruimte
Lees ook:Jongeren positief gestemd over het komende jaar
Lees ook:Creatieve klusprojecten voor kinderen online te bewonderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>