Speelse kennismaking met Rembrandt van Rijn voor kids van 4-10 jaar

Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam wil jonge kinderen van 4 tot 10 jaar op een speelse manier kennis laten maken met het voormalige woonhuis en het werk van de beroemde schilder. Het museum presenteerde vandaag het boek Rembrandt Without Words, een kijk- en doeboek voor alle kinderen, ongeacht de taal die ze spreken. Wat een ontzettend leuk initiatief zeg!Het boek zonder woorden bevat kijk-, doe-, ruik-, voel-, plak-, scheur- en tekenopdrachten, die kinderen zonder hulp van hun ouders kunnen uitvoeren. Zo kunnen ze het atelier van Rembrandt inkleuren of een ets van de schilder natekenen. Ook voor Nederlandstalige kinderen die moeite hebben met lezen en schrijven is het boek geschikt, aldus Het Rembrandthuis. Het boek is ontworpen door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Jaarlijks bezoeken ongeveer 8500 jonge kinderen met hun ouders het museum.

Lees ook:En het leukste kindermuseum staat in…Kerkrade!
Lees ook:Kindertentoonstelling Graphic Design Museum
Lees ook:Bezoek aan Anne Frank Museum als straf voor ontspoorde jongeren
Lees ook:Zing mee met Kim-Lian van der Meij – Gitte Spee leest voor
Lees ook:Cursus leren fietsen zonder zijwieltjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>