Televisie in veel gezinnen belangrijler dan eettafel

Volgens een Britse studie heeft de televisie het overgenomen van de eettafel. Gezinnen zouden meer tijd voor de televisie doorbrengen dan aan de eettafel. Ja, ik denk dat dat hier thuis ook wle het geval is. Maar…en ik denk dat dat een hele belangrijke is….wij eten NIET voor de televisie. De studie, uitgevoerd in opdracht van een entertainmentbedrijf, vond dat er slechts vijf uren per week worden besteed aan het eten met gezinsleden aan tafel, terwijl het gemiddelde huishouden meer dan het dubbele van die tijd samen voor de tv zit. Meer dan de helft van de 3.000 ondervraagden geeft aan dat de televisie een centrale rol in hun leven speelt. Reden daarvoor is dat het samen bekijken van programma’s hen ‘iets om over te praten’ gaf of het werd als een ‘gedeeld ervaring’ bestempeld. Daarbij zijn series erg populair, maar liefst een derde geeft toe geobsedeerd te zijn geraakt door een bepaalde serie. Bijna de helft zegt dat zijzelf of een van hun familieleden accenten of zinnen van de karakters in de serie op hebben gepikt, met Friends en The Big Bang Theory als meest voorkomend. Een op de vijf zegt de karakters als ‘vrienden’ te zien, zo meldt The Telegraph.

Lees ook:Thomas de Locomotief zou seksistisch zijn
Lees ook:Geen tijd voor verhaaltjes voor het slapengaan
Lees ook:Moeders moeten het met iets meer dan een kwartier per dag ‘eigen tijd’ doen
Lees ook:Samen eten kan overgewicht bij kinderen voorkomen
Lees ook:Ik heb al een televisie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>