China pakt internetverslaving jongeren aan

Kijk jij mee met de online games die je kind speelt? Ik eigenlijk niet. Vooral omdat ik er geen drol van begrijp. Maar nu een vriend mij onlangs heeft uitgelegd dat het spelletje dat mijn zoon via Hyves speelt en spel is dat hij speelt met ‘anderen’, ben ik toch wat alerter geworden. Want wie zijn die anderen? In China is het online gamen aangepakt door de overheid. Daar is verslaving aan computerspelletjes namelijk een groot probleem. De overheid wil dat ouders vanaf 1 maart kunnen meekijken met de online games die hun kinderen spelen. Ouders moeten kunnen instellen hoe lang en welke games hun kinderen mogen spelen. Beetje lastig bij wet vast te leggen, maar ik kan er wel inkomen…China hoopt op die manier het probleem van aan internet verslaafde jongeren te verminderen. De aanbieders van online spellen moeten de ouders gaan helpen om toezicht te houden op hun kinderen. Daarvoor zullen telefoonlijnen en een internetpagina’s worden ingesteld. De maatregelen zijn vorig jaar getest bij een aantal bedrijven en leken effectief.
Internetverslaving is een groeiend probleem in China, waar 300 miljoen mensen toegang hebben tot het internet. Volgens schattingen is de helft van de Chinese internetgebruikers tussen de 18 en 30 jaar oud. Ongeveer 33 miljoen jongeren zouden verslaafd zijn. Het merendeel van hen is man.

Lees ook:Kinderen kopen veel te makkelijk online games
Lees ook:Populairiteit internet onder jongeren neemt af
Lees ook:Spelletjessites als spele.nl bevatten zeer gewelddadige games
Lees ook:Ouders hebben geen idee welke games hun kinderen spelen
Lees ook:Kinderen zoeken liever hulp op internet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>