Liever een jongetje? Of toch een meisje? Je bestelt het in België!

Meer voorkeur voor een jongen dan voor een meisje? Of juist omgekeerd? Hoe dan ook: Nederlandse stellen met een kinderwens gaan naar het Belgische Anwerpen voor een behandeling om het geslacht van hun baby te kunnen bepalen, zo blijkt uit een uitzending van het Nederlandse tv-programma Uitgesproken. In België reageert de vereniging van gynaecologen zeer verbaasd, want het gaat om een illegale praktijk. Ik vind het belachelijk. Ik wilde echt dolgraag een dochter na mijn zoon, maar dit vind ik wel heel erg ver gaan hoor. De volgende stap is dus echt een voorkeur voor haarkleur en ogen.Toekomstige ouders, die een voorkeur hebben voor een bepaald geslacht, kunnen zich aanmelden via de website van de Nederlandse zakenman Bert van Delen. Die stuurt hen dan weer door naar gynaecoloog Frank Sterckx. Hij insemineert in zijn praktijk te Borgerhout vooraf geselecteerde zaadcellen.
Het gewenste sperma inbrengen zorgt ervoor dat koppels 80 procent kans maken op een baby met het gewilde geslacht. Eén inseminatie kost 1200 euro en gemiddeld duurt het drie keer voordat een eicel bevrucht is. In België is geslachtskeuze juist sinds 2007 verboden. Johan van Wiemeersch, voorzitter van de Belgische vereniging voor gynaecologen, ziet op dit ogenblik een constructie die opgezet is om juridisch problemen te voorkomen. De onrustzaaiers zelf, zakenman Van Delen en gynaecoloog Sterckx, zien niet in wat ze fout doen. “Ik verwijs stellen alleen door en geef informatie”, zegt Van Delen. De gynaecoloog reageert met een simpel antwoord: “Ik insemineer alleen”. De Belgische vereniging van gynaecologen bekijkt welke maatregelen ze kan nemen tegen de Sterckx.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Hoe de recessie ook gynaecologen raakt…
Lees ook:Bevallen alleen nog in een aantal gespecialiseerde ziekenhuizen
Lees ook:Creches vragen massaal vingerscanapparaat aan
Lees ook:Aanstaande ouders hebben duidelijke voorkeur geslacht baby
Lees ook:Zwanger zijn veiliger in Groot-Brittannië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>