Nederlandse kids voorlopers in Europa op gebied van sociale netwerken

Onze zoon van negen heeft ruim 200 Hyvesvrienden. Net vertelde hij mij vol ontzag dat hij een meisje van 15 kent met duizend Hyvesvrienden. Ik heb er maar net zo verbaasd op gereageerd als hij keek. Ach, je houdt het niet tegen, dat social netwerken van die kids. Het hoort erbij. Paps en mams doen er ook aan mee (hoewel ik Hyves toch echt overlaat aan de kinderen en het zelf leuker heb op FB). Bijna alle jonge internetgebruikers in ons land waren vorig jaar actief op een sociale netwerksite zoals Hyves, Twitter en Facebook. Maar liefst 91 procent van de jongeren tussen de zestien en 25 jaar had een account.Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hiermee lopen Nederlandse jongeren voorop in de Europese Unie (EU). Ze gebruiken de sociale netwerksites vooral om informatie uit te wisselen. Ze schrijven tekstberichtjes naar elkaar, lezen weblogs, doen mee aan een nieuwsgroep of een online discussieforum of zijn te vinden op een chatsite.
Hiermee lopen Nederlandse jongeren voorop in de Europese Unie (EU). Alleen hun leeftijdgenoten uit Polen zijn actiever (94 procent). Ook Portugese en Sloveense jongeren zijn veel op sociale media te vinden. Roemenen en Ieren staan onderaan de ranglijst. Het gebruik van sociale media neemt af naarmate mensen ouder worden. In de leeftijdsgroep 25 tot 55 jaar maakt 54 procent van de Nederlandse internetters gebruik van sociale netwerken en tussen de 55 en 75 jaar oud daalt dat percentage verder naar 30.

Lees ook:Nederlandse kids gaan snel op zichzelf wonen
Lees ook:Kinderen kopen veel te makkelijk online games
Lees ook:15% Nederlandse kinderen riskeert arm leven
Lees ook:Nederlandse baby’s het minst bij hun ouders…
Lees ook:Habbo Hotel en Xbox Live veilig voor kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>