Oudste in het gezin vaak hoogste I.Q.

Bij mijn collega Dirkje van Bennekom van relatie.blog.nl lees ik zojuist dat oudste kinderen in een gezin vaak het hoogste I.Q. hebben, terwijl de kinderen die erop volgen vaak betere cijfers halen op school. Opvallend!  Voor een onderzoek volgden psychologen van de universiteit van Gent 90 broers en zussen op school. Ze moesten hun eigen cijfers weergeven en zichzelf rangschikken in vergelijking met hun broers en zussen wat betreft intelligentie, werkethiek en academische prestaties. Daaruit concluderen de psychologen dat de oudste kinderen intelligenter zijn, terwijl jongere broers en zussen betere cijfers op school halen. Lees het hele artikel hier.

Lees ook:Oudste kind in het gezin egoïstischer dan broers of zussen
Lees ook:Oudste kind in gezin vaak ook het slimste kind
Lees ook:Grootste pesters zijn de ‘grote broers’
Lees ook:Kinderen niet 26 maar 36 uur per week naar school!
Lees ook:Dikkere baby’s beter op school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>