Kinderen leven gezonder dan enkele jaren geleden

Soms lijkt het wel alsof we niets anders doen dan mopperen op het ongezonde gedrag van onze kinderen. Junkfood, frisdrank; het maakt allemaal niet uit, alles gaat naar binnen. Maar wat lees ik net op De Telegraaf? Dat Nederlandse jongeren tussen de 11 en 16 jaar de afgelopen jaren gezonder zijn gaan leven. Zij ontbijten vaker, nuttigen minder snoep en frisdrank. Dat vind ik goed nieuws! Maar er is ook minder goed nieuws….Want wij ouders blijken in alle leeftijdscategorie├źn fors te onderschatten hoeveel hun kinderen drinken en roken. Dat blijkt uit onderzoek van het Trimbos-instituut, het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en de Universiteit Utrecht waarvan de resultaten dinsdag zijn bekendgemaakt. De studie onder ruim 5600 jongeren maakt deel uit van het zogenoemde HBSC-onderzoek naar de gezondheid en het welbevinden van middelbare scholieren, dat de VN-gezondheidsorganisatie WHO vorig jaar voor de derde keer heeft laten uitvoeren in enkele tientallen landen.

Vergelijkende cijfers komen later dit jaar beschikbaar. In voorgaande edities bleek dat Nederlandse jongeren het relatief goed doen, maar wel hoog scoorden op roken, drinken en blowen. Zie complete artikel hier.

Lees ook:Scholieren minder gelukkig
Lees ook:30% jongeren rookt wel eens
Lees ook:Positieve pubers, gelukkige volwassenen
Lees ook:Scholieren tevreden over hun leventje
Lees ook:Roken op middelbare scholen sterk afgenomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>