Sinterklaascadeautjes de recycling in

Kinderen lopen het risico op hun verjaardag een cadeau te krijgen dat ze eerder al van Sinterklaas hadden gekregen. Van de ouders met kleine kinderen pakt zeventien procent een sinterklaascadeau na 5 december weer in en geeft het presentje later nog eens als zoon of dochter jarig is. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 2500 ouders, van wie negentig procent moeders. Ja, ik denk dat we hier dan toch te maken hebben met de gevolgen van de recessie. Ik begrijp het wel, hoewel ik het zelf nog niet gedaan heb. Kinderen hebben gewoon veel en veel te veel!Als een kind de grote stapel sinterklaascadeautjes heeft uitgepakt, worden er een paar al snel aan de kant gelegd en vergeten. Bijna een op de vijf moeders pakt na sinterklaasavond die cadeaus opnieuw in, aldus Jorien Castelein, oprichter van de website slimmerspelen.nl en opdrachtgever voor het onderzoek. “De ouders brengen de cadeaus op deze manier weer onder de aandacht”, zegt Castelein. Ouders geven hun kroost voor het ‘echte sintgevoel’ een heleboel pakjes, ook al spelen de kinderen lang niet met alle cadeaus die ze hebben gekregen.

Lees ook:Helft ouders blij dat kind weer naar school gaat
Lees ook:We willen allemaal de beste moeder zijn…
Lees ook:Vrouwen worden door kinderen ‘moeder’ voor man
Lees ook:Grotere kans op vroeggeboorte als moeder zelf ook vroeg geboren is
Lees ook:Oma moeders kant meer geliefd dan oma vaders kant

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sinterklaascadeautjes de recycling in

  1. Eric Pennings

    Sinterklaas is weer in het land. De vloer ligt straks weer bezaaid met al dat mooie speelgoed. Wat is er nou mooier dan dat al dat nieuwe speelgoed straks ook een vaste opbergplek krijgt? En dat de kinderen ook meteen een eigen plek hebben waar zij in alle rust met al dat moois kunnen spelen? JunkTrunk speelmeubels bieden hiervoor de oplossing. JunkTrunk speelmeubels zijn speciaal ontwikkelde kindermeubelen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Een JunkTrunk is twee in één: een vaste speelplek voor de kinderen, een vaste opbergplek voor hun speelgoed. De eigenzinnige naam JunkTrunk, letterlijk vertaald “rommel-koffer” of “rommel-kist”, (be)dekt de lading volledig.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>