Kinderen worden minder gewelddadig door sporten

Regelmatig sporten, vermindert volgens een studie van de Universiteit van Regensburg de bereidheid bij jongeren om geweld te gebruiken. Nou, is dat even makkelijk om je kind tot een vredelievend mens op te laten groeien? Gewoon laten sporten dus! Psychologen en sportwetenschappers van de universiteit hebben studenten begeleid die lange tijd aan karate en tafeltennis deden. Het onderzoek toonde aan dat sport tendeert naar een afname van de bereidheid om tot geweld over te gaan, terwijl ook het zelfbewustzijn toenam. Tegen het wijdverbreide vermoeden in, maakt karate niet agressief, aldus de universiteit vandaag. Gevechtssporten kunnen integendeel schuchtere en zwakkere kinderen sterken en sterker maken.

Lees ook:Schreeuw jij wel eens tegen je kinderen?
Lees ook:Al vanaf jonge leeftijd sporten werkt!
Lees ook:Effect huiselijk geweld op kinderen onderschat
Lees ook:Agressieve kinderen door beoefenen kracht- of gevechtssport
Lees ook:Pesten maakt dat kinderen sneller ouder worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>