Enig kinderen duidelijk gelukkiger

Denk je er goed aan te doen je kind te voorzien van een leuk broertje of zusje? Of misschien wel meer? Nou, doe het vooral niet voor je zoon of dochter, want uit Brits onderzoek is gebleken dat een enig kind duidelijk gelukkiger is dan een kind met broers en/of zussen. Hoe meer broers en zussen kinderen hebben, hoe ongelukkiger ze worden. Zij hebben meer te maken met pesterijen, de strijd om de aandacht van hun ouders, ze moeten speelgoed, snoep en ruimte delen. Ik weet het niet hoor… Is het ook niet alleen maar in het voordeel van een kind om te leren delen, te leren omgaan met conflicten en in te zien dat het niet het middelpunt der aarde is? Bovendien; als de ouders ooit wegvallen, heb je tenminste nog je broer of zus. Nee, onderzoek of niet, ik blijf mijn mijn gevoel ‘één kind is geen kind’ (vrij naar ‘één ei is geen ei’).Het onderzoek Understanding Society is gedaan onder 100.000 mensen uit 40.000 huishoudens verspreid over Groot-Brittannië. De cijfers worden vrijdag gepubliceerd, maar het Engelse dagblad The Observer heeft deze uitkomst nu al naar buiten gebracht.
De 2500 ondervraagde tieners geven aan dat ze op verschillende manieren gepest worden door hun borers en zussen.
# 31% wordt vaak geslagen, geschopt of geduwd door broers en zussen
# 29,5% wordt regelmatig uitgescholden
# 17,6% zegt dat broers en zussen hun spullen stelen

Het lijkt gelukkig nog mee te vallen met het complete geluksgevoel van Engelse tieners. Nog twee opmerkelijke uitkomsten van het Britse onderzoek:
# 7 van de 10 Britse tieners zijn zeer tevreden met hun leven
# Allochtone kinderen zijn gelukkiger dan de Britse

Professor Dieter Wolke van de universiteit van Warwick richtte zich op de spanningen tussen broers en zussen. “54% van alle ondervraagde kinderen met broers en zussen was betrokken bij pesterijen.” Ze komen natuurlijk ook voor elkaar op, maar Wolke waarschuwt dat kinderen die veel gepest worden, gevoeliger zijn om gedragsproblemen te ontwikkelen en gevoelens van ongeluk. Er is geen onderzoek gedaan naar de invloed van pestende kinderen op de ouders. Maar uit verhalen blijkt dat sommige ouders het opgeven om tussenbeide te komen of slecht ingrijpen, waardoor het pesten doorgaat.

Bron: RTL

Lees ook:Grootste pesters zijn de ‘grote broers’
Lees ook:Kinderen gelukkig als mams dat is – vader doet er niet toe
Lees ook:Oudste in het gezin vaak hoogste I.Q.
Lees ook:Je dochter maakt je andere kinderen liever
Lees ook:Meisjes zorgen voor meer geluk in een gezin dan jongens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>