Film over horrorsint kwetst tere kinderziel

De Reclame Code Commissie gaat een oordeel vellen over de campagne voor de film Sint van regisseur Dick Maas. Op de poster staat het silhouet van een man op een paard die verdacht veel op Sinterklaas lijkt. Maar het lijkt een niet erg vriendelijke Sinterklaas, zo meldt de NOS. Nou, dat verdacht veel zou ik wel nuanceren. Het IS Sinterklaas gewoon! Maar wat een gedoe zeg, om daar nu zo’n ophef over te maken. Alsof de kinderen die nog geloven zo’n affiche fout interpreteren! Gewoon weghouden bij de posters.  Sint is een komische horrorfilm waarin Sinterklaas wordt geportretteerd als een bloeddorstige maniak die met veel plezier kinderen onthoofdt. Dick Maas vindt het een absurde actie. “Het is een heel braaf affiche, zeker in vergelijking met affiches voor andere horrorfilms. We hebben heel bewust niet het verminkte gezicht van Sint op het affiche gezet, het is alleen te zien als je héél goed kijkt.” De regisseur snapt dan ook niets van de ophef. “Het is natuurlijk een affiche voor een thriller/horrorfilm. Als ouder kan je denk ik snel uitleggen dat het niet de echte Sinterklaas op de poster is. Als je heel lang kan volhouden dat de Sint een bisschop is die met z’n paard over de daken rijdt, dan lijkt dit me ook niet zo moeilijk uit te leggen.” Bij de Reclame Code Commissie zijn enkele tientallen klachten binnengekomen over de poster. De klagers vinden de reclame niet geschikt voor jonge kinderen. Maar dat is niet de doelgroep van de film. “Het is een film voor 16 jaar en ouder”, aldus Maas. De film draait vanaf 11 november in de Nederlandse bioscopen.

Lees ook:Welke Sinterklaasfilm gaat de show stelen?
Lees ook:Frans Bauer in Sinterklaasfilm
Lees ook:Vier Sinterklaas met Bobbi met extra schoenzetkalender
Lees ook:Bennie Stout: nu dan ook het boek van de film
Lees ook:Esmée van Kampen ontvoert Sinterklaas in nieuwe Nickelodeon-serie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Film over horrorsint kwetst tere kinderziel

  1. valk

    De kern van een beschaving is een gemeenschappelijke taal, wederzijds respect over omgangsvormen etc. Als definities van woorden uit puur winstbejag, machtswellust worden veranderd; Sint= Slecht, Goed = Fout, Fee = Heks, Zwart = Wit, rechts = Links, Progressief is Conservatief, dan is dat uiteraard toegestaan maar het getuigd van een zeer kortzichtige, egocentrische, cynische levensvisie. Flodder was perfect entertainment maar de heer Maas heeft nu een principiële fout gemaakt. Hij heeft zich blijkbaar onvoldoende omringt met mensen die wel betrokken zijn en nog hoop hebben voor een menswaardige toekomst. Ook het radiointerview waar hij zijn gelijk probeert toe te lichten getuigd van geen enkele verantwoordelijkheid en inzicht. Jammer jammer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>