Ouders in top drie kinderhelden

Hartverwarmend nieuws! Uit een onderzoek onder ruim 500 kinderen van 7 tot en met 12 jaar dat is uitgevoerd in opdracht van Cartoon Network blijkt mama de grootste familieheldin. Zij bezet in de top 3 van familiehelden de eerste plaats (36%), op de voet gevolgd door papa (33%). Ook opa maakt indruk: hij staat op nummer 3 (8%). Daar komen wij als ouders toch even goed mee weg zeg! Ik had het niet gedacht! Het stoerste beroep is voor jongens én meisjes brandweerman/-vrouw (44%). Op nummer 2 staat de dokter (25%), op nummer 3 de politieagent (20%). Bij de meisjes staat de dokter op de tweede plaats, bij jongens is dat de politieagent. Veel kinderen zouden zelf ook wel eens een held willen zijn, en dan het liefst eentje die kan toveren. Veel van de kinderen zouden het leuk vinden om voor een dag een tekenfilmheld te zijn.
Jongens (56%) willen dat liever dan meisjes (43%). Grote favorieten zijn The Powerpuff Girls. Meer dan de helft van de meisjes (54%) zou net als deze supergirls wel eens de wereld willen redden. Bij de jongens scoren Cartoon Network-helden Ben 10 en Bakugan hoger

Lees ook:Kinderen worden liever bioloog dan de nieuwe Doutzen
Lees ook:Meisjesachtige jongens en jongensachtige meisjes vastgelegd in een boek
Lees ook:Middelste kind Victoria en David Beckham op lijst best geklede mannen
Lees ook:Sem en Sophie volop gekozen als naam voor kind
Lees ook:Wat wil je later worden? Top twintig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>