Marry Poppins koopt eerste velletje kinderpostzegels

Na een spectaculair entree op station Den Haag Centraal bestelde Mary Poppins vandaag de eerste kinderpostzegels en kaarten van 2010 bij de 11-jarige Nikita. Daarmee gaf ze het officiële startsein voor de Kinderpostzegelactie 2010 en kunnen wij dus weer bij iedere ‘dingdong’ denken: ‘Ah, daar zullen de kinderpostzegels zijn!’. Vanaf woensdag 29 september gaan namelijk meer dan 200.000 kinderen uit groep 7 en 8 van ruim 5.500 basisscholen op pad om kinderpostzegels en kaarten te verkopen. Met de verkoop zetten zij zich in om andere kinderen te laten leren, een prachtig initiatief dus.“Ieder kind verdient het om naar school te gaan en zijn talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Net zoals ik mijn talent heb ontdekt,” zegt Noortje Herlaar die Mary Poppins speelt in de gelijknamige musical. “Met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie kan Stichting Kinderpostzegels Nederland nóg meer kwetsbare kinderen in Nederland en daarbuiten laten leren. Ik ben blij dat zoveel kinderen zich daarvoor willen inspannen. Ik hoop dat iedereen de komende dagen bij de kinderen aan de deur kinderpostzegels en kaarten bestelt.”
Kinderpostzegels heeft het afgelopen jaar meer dan 1 miljoen kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland gesteund en hoopt ook komend jaar weer zoveel kinderen te kunnen helpen. Het thema van de Kinderpostzegelactie 2010 is ‘Laat kinderen leren’. Met de opbrengst zorgt Kinderpostzegels bijvoorbeeld voor huiswerkbegeleiding voor kinderen die op school extra steun nodig hebben. Eén van hen is de 11-jarige Nikita die vandaag de eerste kinderpostzegels en kaarten aan Mary Poppins verkocht. “Door mijn spierziekte ben ik erg onzeker,” vertelt Nikita. “Gelukkig krijg ik dankzij Kinderpostzegels hulp, ook bij mijn huiswerk. Hierdoor heb ik nu meer zelfvertrouwen en vind ik het veel minder eng om volgend jaar naar de middelbare school te gaan.”
Vanaf 29 september tot en met 8 oktober 2010 vindt de Kinderpostzegelactie 2010 plaats. Heeft u de kinderen aan de deur gemist? Ga dan naar www.kinderpostzegels.nl en bestel uw kinderpostzegels en kaarten online.

Lees ook:Kinderpostzegelactie voor kinderen die niet naar school kunnen
Lees ook:Wilt u kinderpostzegels kopen?
Lees ook:9,5 miljoen opgehaald met kinderpostzegels
Lees ook:Neem je kind gratis mee naar een Joop van den Ende musical!
Lees ook:Wie bedenkt de beste schoollunch van Nederland?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>